Daugelis gurmanų mėgsta kalėdinius sausainius.

REKLAMA

Šiuos sausainius įprastai reikia paruošti iš anksto, kad jie spėtų suminkštėti.

Vis dėlto, aš žinau būdą, kaip nelaukti ir mėgautis šiuo skanėstu iškart po kepimo.

REKLAMA

Pasidalinsiu tiesiog tobulu šių kepinių receptu.

Mano šeimai šie sausainiai labai patinka.

REKLAMA

Anksčiau vengdavau kepti kalėdinius sausainius, nes maniau, kad tai – labai sudėtinga.

REKLAMA

Be to, žinojau, kad reikės palaukti, kol jie suminkštės.

Vis dėlto, neseniai radau receptą, kuriame paruošimo procesas buvo daug trumpesnis.

REKLAMA

Taigi, nusprendžiau pabandyti.

REKLAMA

Tikrai nesigailėjau, kad išbandžiau šį receptą, o mano artimiesiems sausainiai tikrai labai patiko.

Šį populiarų skanėstą galima paruošti per maždaug 15 minučių, o savo skoniu jis pranoksta daugelį tradicinių kalėdinių sausainių.

REKLAMA

Tiesiog paruoškite keletą paprastų ingredientų ir atsargiai juos sumaišykite.

REKLAMA

Iškepti ir papuošti glajumi jie atrodys tiesiog fantastiškai.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 3 didelių kiaušinių
  • 400 g kvietinių miltų
  • 80 ml rapsų aliejaus
  • 110 g granuliuoto cukraus
  • 80 g medaus
  • 1 arb. š. kepimo sodos
  • 3/4 arb. š. kardamono

Aptepimui:

REKLAMA
  • 1 kiaušinio

Glajui:

  • 120 g cukraus pudros
  • 10 ml pieno
  • 10-20 citrinos sulčių

Kaip gaminti?

REKLAMA

Ingredientų nėra daug, o paruošimas yra labai paprastas.

Tereikės pašauti į orkaitę ir laukti, kol sausainiai iškeps.

REKLAMA

Taigi, pradėkime.

REKLAMA

Įmuškite kiaušinius į dubenį.

Įdėkite medaus, įberkite cukraus ir kardamono.

REKLAMA

Įpilkite aliejaus ir įberkite kepimo sodos.

REKLAMA

Viską gerai išmaišykite.

Palaipsniui sumaišykite mišinį su išsijotais miltais.

REKLAMA

Mišinį išminkykite rankomis.

REKLAMA

Išminkykite tešlos rutulį ir padalinkite jį per pusę.

Abi tešlos dalis iškočiokite iki 6 mm storio.

REKLAMA

Sausainių ruošinius išpjaukite formelėmis arba stikline.

REKLAMA

Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Aptepkite plaktu kiaušiniu.

REKLAMA

Kepkite 10 minučių 170°C temperatūroje.

REKLAMA

Glajaus paruošimas yra labai paprastas – sumaišykite cukraus pudrą su pienu ir citrinos sultimis.

REKLAMA

Užtepkite paruoštą mišinį ant atvėsusių sausainių.

Palaukite, kol sustings.

REKLAMA

Štai ir viskas: galite patiekti.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].