Ketvirtadienis, 24 spalio, 2024

Naujausi

Šiandien pietums paruoškite šį patiekalą iš kopūstų: turime jums puikų receptą!

Tai – labai populiarus patiekalas, turintis turtingą istoriją, susijusią su įvairiais regionais ir skirtingomis kultūromis. Tiksli jo kilmė kelia daugybę diskusijų, be to, jis apipintas įvairiomis legendomis. Šį patiekalą paruošite iš visai paprastų ir sočių ingredientų, todėl tai bus tikrai puikūs pietūs visai šeimai.

Jums reikės:

  • 1,5 kg raugintų kopūstų
  • 1 stiklinės ryžių
  • 500 g kiaulienos faršo
  • 1 dešros
  • 2 svogūnų
  • 2-3 česnako skiltelių
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. maltos saldžiosios paprikos
  • 1/2 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 250 ml grietinės
  • 250 ml grietinėlės
  • augalinio aliejaus

Kaip gaminti?

Kruopščiai nuplaukite raugintus kopūstus. Nuspauskite skysčio perteklių.

Nuluptą svogūną supjaustykite kubeliais.

Dešrą supjaustykite apskritimais.

Įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūną.

Sudėkite maltą mėsą, išmaišykite ir kepkite.

Mišinį pasūdykite ir išmaišykite.

Pabarstykite maltais juodaisiais pipirais ir išmaišykite.

Suberkite išspaustą česnaką ir gerai išmaišykite.

Atskiroje keptuvėje apkepkite dešrą.

Nulupkite ir pakepinkite antrą svogūną.

Įpilkite aliejaus pagal poreikį. Suberkite kopūstus ir pakepinkite, kol suminkštės.

Dubenyje sumaišykite grietinę ir grietinėlę.

Pusę kopūsto sluoksniuokite į riebalais išteptą kepimo skardą.

Sudėkite maltos mėsos mišinį.

Supilkite pusę grietinėlės mišinio.

Dėkite virtų ryžių sluoksnį.

Sudėkite dešrą ir likusius kopūstus.

Supilkite antrąją grietinėlės mišinio pusę.

Redaktoriaus patarimas: į likusį grietinėlės mišinį galite įdėti 1/2 arbatinio šaukštelio maltos saldžiosios paprikos.

Pašaukite į iki 200°C įkaitintą orkaitę.

Kepkite 40 minučių.

Palikite atvėsti ir patiekite.

Skanaus!

Video pamokėlė:

Įdomūs video