Ketvirtadienis, 24 spalio, 2024

Naujausi

Senovinis šaltienos receptas: mūsų močiutės tikėjo, kad tai – geriausias vaistas nuo sąnarių skausmo!

Ar žinojote, kad šaltiena yra ne tik skanus valgis, bet ir puikus vaistas?

Šaltiena teigiamai veikia mūsų kaulus, kremzles ir visą raumenų ir kaulų sistemą, taip pat turi teigiamą poveikį kraujagyslių elastingumui ir dantų sveikatai.

Dėl didelio kolageno kiekio šaltieną tikrai įvertins ir moterys – oda taps stangri ir elastinga.

Svarbiausias komponentas, dėl kurio šaltiena turi gydomąjį poveikį, yra kolagenas.

Šis baltymas, kosmetikos pramonėje dar vadinamas jaunystės baltymu, daugiausia randamas jungiamuosiuose audiniuose, tokiuose kaip oda, kremzlės, sausgyslės ir sąnariai.

Kitas svarbus šaltienoje esantis baltymas yra elastinas, suteikiantis reikiamą elastingumą mūsų organų (kraujagyslių, širdies, sausgyslių, odos) audiniams.

Šiandien mes jums papasakosime, kaip paruošti šaltieną pagal senovinį mūsų protėvių receptą.

Jums reikės:

  • 2 karkų
  • 2 kiaulių kojų
  • 500 g kiaulių odos
  • 500 g kiaulienos mentės
  • 20 juodųjų pipirų žirnelių
  • 10 kvapiųjų pipirų žirnelių
  • 3 lauro lapų
  • 2 svogūnų
  • 10 česnako skiltelių
  • 5 morkų
  • Petražolių
  • 1/2 saliero
  • druskos
  • acto

Kaip gaminti?

Nuplaukite kiaulieną ir sudėkite į didelį puodą su šaltu vandeniu. Leiskite užvirti.

Suberkite pipirus, sudėkite lauro lapus ir virkite maždaug 2 valandas.

Įdėkite smulkinto svogūno, česnako, įberkite druskos ir įlašinkite kelis lašelius acto.

Nuo vandens paviršiaus reguliariai nurinkite putas.  Nemaišykite.

Kai mėsa pradės atsiskirti nuo kaulo, suberkite smulkintas morkas, petražoles ir salierą.

Virkite, kol mėsa suminkštės.

Tai užtrunka gana ilgai, bet kantrybė atsiperka.

Susmulkintą mėsą sudėkite į dubenėlius ir užpilkite sultiniu.

Leiskite sustingti iki kitos dienos ir patiekite.

Skanaus!

Įdomūs video