Jums reikės:

REKLAMA
  • 400 g miltų
  • 80 ml 0,1% kefyro
  • 60 ml medaus
  • 60 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 2 arb. š. cinamono
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/4 arb. š. kepimo sodos
  • 1/4 arb. š. druskos
  • Cukraus pudros

Kaip gaminti?

  1. Į miltus suberkite cinamoną, kepimo miltelius, sodą ir druską, išmaišykite. Įdėkite šalto sviesto, rankomis sutrinkite mišinį į smulkius trupinius.
  2. Įpilkite skysto medaus ir kefyro, minkykite tešlą.
  3. Paruoštą tešlą minkykite rankomis, perlenkite per pusę ir vėl išminkykite. Kartokite 4 kartus.
  4. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
  5. Tešlą iškočiokite  0,5 cm sluoksniu.
  6. Iš tešlos stikline ar puodeliu išpjaukite apskritimus. Sausainius aptepkite plaktu kiaušiniu ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  7. Kepkite 190°C temperatūroje 15-20 minučių, kol paruduos.

Paruoštus sausainius pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].