Gardūs kokosiniai sausainiai. Ko gero, kai kurie juos dar prisimena, tai laiko patikrintas desertas, dabar turite galimybę pasigaminti jį namuose.

REKLAMA

Geriausias naminių kokosinių sausainių receptas.

Jums prireiks:

  • 375 g paprastų miltų
  • 250 g sviesto
  • 125 g cukraus pudros
  • 2 kiaušinių trynių
  • 1/2 citrinos žievelės

Kokosų morengui:

REKLAMA
  • 3 kiaušinių baltymų
  • 180 g kokosų miltų
  • 210 g granuliuoto cukraus

Trynių kremui:

  • 3 kiaušinių trynių
  • 94 g granuliuoto cukraus
  • 38 g vandens
  • 180 g sviesto
  • 2 arbatinių šaukštelių vanilės ekstrakto
  • braškių džemo

Šokoladiniam glaistui:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 25 g kokosų aliejaus

Gaminimo eiga:

  1. Ant kieto paviršiaus išberkite miltus.
  2. Įpilkite cukraus ir viską išmaišykite rankomis.
  3. Tada supjaustykite sviestą ir suberkite sutarkuotą citrinos žievelę.
  4. Galiausiai įmuškite kiaušinių trynius ir užminkykite tirštą tešlą.
  5. Padalinkite tešlą į mažesnes dalis.
  6. Visas dalis, išskyrus vieną, sudėkite į lėkštę, uždenkite folija ir padėkite į šaldytuvą.
  7. Likusį tešlos gabalą kočėlu iškočiokite (iki 4–5 mm storio).
  8. Tada tešloje išpjaukite 6 cm skersmens apskritimus.
  9. Išpjautus apskritimus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  10. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 7-8 minutes 180°C temperatūroje.
  11. Į gilų dubenį sudėkite kiaušinių baltymus ir pasterizuokite karšto vandens vonelėje.
  12. Suberkite cukrų ir retkarčiais pamaišykite šluotele.
  13. Kiaušinių baltymus su cukrumi įkaitiname iki 72-76°C.
  14. Tada į maišytuvo dubenį supilkite kiaušinių baltymus ir karštus plakite 10 minučių.
  15. Į grietinėlę suberkite kokosus ir mentele išmaišykite.
  16. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos šaukštu formuokite morengus.
  17. Morengus džiovinkite įkaitintoje orkaitėje 70-80 minučių iki 100°C temperatūroje.
  18. Į puodą ant viryklės supilkite cukrų, įpilkite vandens ir užvirkite sirupą.
  19. Kiaušinių trynius išplakite giliame dubenyje mikseriu.
  20. Sirupą pašildykite iki 123°C, karštą supilkite į išplaktus kiaušinių trynius ir plakite, kol atvės.
  21. Plakant pamažu supilkite kambario temperatūros sviestą.
  22. Įpilkite vanilės esencijos ir išplakite. Masę supilkite į konditerinį maišelį.
  23. Iškeptus sausainius (apskritimus) aptepkite braškių uogiene ir specialiu antgaliu paskleiskite trynių kremą (ratu).
  24. Ant viršaus uždėkite po morengą ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
  25. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą su kokosų aliejumi ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
  26. Atvėsusius sausainius su morengu pamirkykite šokolade (mirkykite sausainio apatinę dalį) ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  27. Paruoštus sausainius padėkite nakčiai į šaldytuvą.

Skanaus!

REKLAMA

Čia galite pamatyti vaizdo įrašą:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].