Itališki kepiniai garsėja visame pasaulyje. Daugelį saldumynų, kuriuos italai išgarsino, galima lengvai paruošti savo virtuvėje. Šie sausainiai nėra išimtis.

REKLAMA

sausainiai

Vieni tokių yra lengvi ir traškūs „Torchetti“ sausainiai.

REKLAMA

Šie cukriniai sausainiai atsirado dar XVIII amžiuje, o italai juos iki šiol patiekia pusryčiams su karštu, aromatingu kapučino.

REKLAMA

ITALIŠKI SAUSAINIAI

Jums reikės:

  • 500 g miltų
  • 280 ml šilto vandens
  • 15-20 g mielių
  • 2-3 šaukštų cukraus
  • 1 šaukštelio druskos
  • 200 g sviesto
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus pabarstymui

Gaminimas:

5 šaukštuose šilto vandens ištirpinkite mieles, cukrų ir druską.

sausainiai

REKLAMA

Persijokite miltus, viduryje padarykite įdubą ir supilkite ištirpusias mieles.

Įpilkite likusį vandenį ir suminkykite minkštą elastingą tešlą. Tešlą susukite į rutulį, uždenkite kepimo plėvele ir palikite valandą pakilti.

REKLAMA

Tada padėkite ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite 10 minučių kartu su minkštu sviestu. Įdėkite tešlą į dubenį ir palikite dar valandai.

REKLAMA

Formuokite tešlą į plonas piršto storio dešreles. Padalinkite jas į 10 cm gabalėlius.

sausainiai

REKLAMA

Suimkite galus, kad gautųsi lašo formos riestainiai. Apvoliokite cukruje.

REKLAMA

Dėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 15–20 minučių pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.

sausainiai

Štai itališki cukriniai sausainiai ir paruošti. Atėjo laikas išvirti mėgstamą arbatą ir paragauti skanėstą. Gero apetito!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].