Kepu jau trečią dieną iš eilės ir nelieka nė trupinėlio! Puikių, rudeniu kvepiančių sausainių su obuoliais ir cinamonu receptas, sausainiai tiesiog tirpsta burnoje. Šis saldus skanėstas puikiai tiks po šventinių sekmadienio pietų prie kavos ar arbatos puodelio. Receptą aptikau interneto platybėse arabiškų saldumynų skiltyje.

REKLAMA

Ingredientai:

  • Žiupsnelis cinamono
  • 2 obuoliai
  • 1 šaukštas sviesto
  • 1 šaukštas citrinos sulčių

Tešlai:

REKLAMA
  • 125 g sviesto
  • 125 g cukraus
  • 100 ml aliejaus
  • 1 kiaušinis
  • Žiupsnelis vanilinio cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 350 g miltų
  • 6 g kepimo miltelių

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  1. Pirmiausia ruošiame tešlą.
  2. Dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą, cukrų ir kiaušinį.
  3. Įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite.
  4. Įpilkite aliejaus ir vanilinio cukraus, išmaišykite.
  5. Pamažu suberkite miltus ir kepimo miltelius, suformuokite vientisą tirštą tešlą.
  6. Ruošiame įdarą:
  7. Obuolius sutarkuokite ir įdėkite į keptuvę storesniu dugnu.
  8. Įdėkite sviesto, cinamono ir citrinos žievelės.
  9. Troškinkite, kol obuoliai suminkštės.
  10. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos.
  11. Supjaustykite ilgomis juostelėmis ir per vidurį sluoksniuokite obuolių įdarą.
  12. Ant tešlos viršaus šakute darome raštą (žr. vaizdo įrašą).
  13. Suvyniokite į tešlą ir supjaustykite gabalėliais.
  14. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių.
  15. Iškepus aptepti marmeladu, sumaišytu su trupučiu vandens.

Linkime gero apetito! 🙂

REKLAMA

Vaizdo įrašo medžiaga:

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].