Traškūs ir saldūs sausainiai, kuriais geriausia mėgautis su arbata arba kava. Jie ne tik paruošiami labai greitai, bet ir yra puikaus skonio, todėl nesvarbu, kiek jų pagaminsite, vis tiek norėsite dar. Lengvai ir greitai paruošiamų sausainių receptas iš „Youtube“ kanalo.

REKLAMA

16 sausainių (430 g) jums reikės:

  • 120 ml kefyro
  • 1 kiaušinio
  • 50 ml augalinio aliejaus
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • 250-270 g paprastų miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • Citrinos žievelės (neprivaloma)

REKLAMA

Gaminimo eiga:

Į dubenį įmuškite vieną kiaušinį.

REKLAMA

Suberkite cukrų ir supilkite kefyrą.

REKLAMA

Išplakite plaktuvu iki vientisos masės.

Į mišinį supilkite aliejų.

REKLAMA

Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Įdėkite tarkuotos citrinos žievelės.

REKLAMA

Suberkite miltus ir kepimo miltelius.

Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Palaipsniui įmaišykite visus miltus.

REKLAMA

Rankomis išminkykite minkštą, nelipnią tešlą.

REKLAMA

Iškart tešlą suminkykite ant stalo rankomis.

Tada padalykite tešlą į 16 dalių.

REKLAMA

Iš tešlos suformuokite rutuliuką.

REKLAMA

Tada kočėlu iškočiokite maždaug 2-3 mm storio apskritimą.

REKLAMA

Pabarstykite tešlą cukrumi.

Tada suvyniokite į sraigės formą ir užspauskite tešlos galiuką (žr. vaizdo įrašą).

REKLAMA

Sausainių viršų apvoliokite cukruje.

REKLAMA

Tada sudėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi.

REKLAMA

Įdėkite sausainius į įkaitintą orkaitę.

Kepkite 180°C temperatūroje apie 15 minučių.

REKLAMA

Iškepusį skanėstą palikite atvėsti ir galėsite patiekti.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Instrukcijos vaizdo įraše:

REKLAMA

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].