Nors šie sausainiai paruošiami labai greitai, rezultatas tikrai viršija lūkesčius. Šie sausainiai yra gana kaloringi, tačiau dėl to nereikėtų jaudintis: suvalgę vos kelis tokius sausainius pajusite sotumą.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 šaukštų miltų
  • 50 g margarino
  • 1 kiaušinio
  • 2 valg. š. grietinės
  • 3 valg. š. augalinio aliejaus
  • 180 g cukraus
  • 0,5 arb. š. kepimo sodos
  • 1 apelsino
  • 1 valg. š. kukurūzų krakmolo

Kaip gaminti?

REKLAMA

1. Margariną galima pakeisti sviestu. Jį reikės pakaitinti mikrobangų krosnelėje, kol suminkštės, o tada sumaišyti su 90 g cukraus.

2. Įmuškite kiaušinį.

REKLAMA

3. Įmaišykite grietinę (tinka bet kokio riebumo).

4. Miltus persijokite ir supilkite į dubenį, kuriame minkysite tešlą.

REKLAMA

5. Įberkite sodos (šis ingredientas pavers sausainius puresniais ir minkštesniais).

6. Įpilkite augalinio aliejaus.

REKLAMA

7. Išminkytą tešlą uždenkite dangčiu ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.

8. Apelsiną nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Žievelės nenulupkite. Išimkite kauliukus.

REKLAMA

9. Apelsiną sutrinkite trintuvu su krakmolu ir 90 g cukraus.

REKLAMA

10. Trintų apelsinų konsistenciją galite pasirinkti savo nuožiūra: galite smulkinti iki tyrės arba palikti didesnius vaisiaus gabalėlius.

REKLAMA

11. Padalinkite tešlą į dvi dalis ir iškočiokite.

REKLAMA

12. Apelsinų įdarą švelniai paskirstykite ant tešlos lygiu sluoksniu.

REKLAMA

13. Susukite tešlą į ritinį.

REKLAMA

14. Paruoštą ritinį supjaustykite mažesniais gabalėliais ir sudėkite į kepimo skardą.

REKLAMA

15. Sausainius kepkite 15 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].