Puikus desertas, kurį galite vartoti iš karto arba laikyti iki pat švenčių. Sausainiai nors ir yra trapūs, bet gali ilgai išsilaikyti, tačiau mūsų namuose, po kelių valandų, visada būna suvalgyti. Šį puikų receptą jums radome „YouTube“ kanale.

REKLAMA

Jums reikės:

  • paprastų miltų 220 g
  • cukraus 100 g
  • kiaušinio 1 vnt.
  • medaus 1 šaukšto
  • kepimo sodos ½ šaukštelio
  • sviesto 50 g
  • Į tešlą įdėkite ir kakavos, jei norite tamsesnių meduolių, bet galite padaryti tik šviesią tešlą.

REKLAMA

Gaminimo eiga:

Visus ingredientus, išskyrus miltus, suberkite į puodą ir maišykite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps (maišykite, kad mišinys nepridegtų!).

REKLAMA

Karštą mišinį supilkite ant miltų ir sumaišykite vientisą tešlą, kurią palikite pastovėti  apie 2 val. Jos nereikia šaldyti, užtenka tešlai pastovėti virtuvėje.

Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite tešlą iki 3 mm storio.

REKLAMA

Išpjaukite mažas širdeles ar kitokias formas.

REKLAMA

Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Įdėkite kepimo skardą į iki 190°C temperatūros įkaitintą orkaitę, kurioje kepkite apie 7 minutes.

REKLAMA

Sausainiai iškepa greitai ir į plotį neišsiplečia.

Iškeptiems sausainiais leiskite atvėsti kepimo skardoje.

REKLAMA

Po kelių minučių perkelkite juos ant grotelių.

REKLAMA

Atvėsę sausainiai išlieka trapūs ir minkšti, juos iš karto galite pertepti ar papuošti glaistu.

Perteptas širdeles aptepkite lydytu šokoladu, arba apibarstykite pabarstukais, arba papuoškite migdolais ar graikiniais riešutais.

REKLAMA

Atvėsę sausainiai bus trapūs!

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].