Jums reikės:

REKLAMA
  • 350 ml bet kokios uogienės
  • 2 valg. š. cukraus
  • 8-10 g vanilinio cukraus
  • 80 ml augalinio aliejaus
  • 400-420 g miltų
  • 10 g kepimo miltelių

Kaip gaminti?

  1. Sumaišykite uogienę, vanilinį cukrų ir augalinį aliejų.
  2. Atskirai sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
  3. Sausą mišinį palaipsniui pilkite į uogienės masę ir palengva išmaišykite.
  4. Minkykite tešlą rankomis. Susukite į ritinį ir supjaustykite į 30 dalių.
  5. Iš tešlos gabalėlių iškočiokite rutuliukus ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  6. Kepkite sausainius 200°C temperatūroje 15 minučių.
  7. Į tešlą taip pat galite įberti riešutų, razinų, citrusinių vaisių žievelės ar aromatinių prieskonių mišinio.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].