„Ruošk roges vasarą, o vežimą – žiemą“, – ši patarlė tinka ir kalbant apie daržovių konservavimą. Kai tik prinoksta naminiai agurkai ir pomidorai, šeimininkės pradeda juos sūdyti ir marinuoti. Receptų, kaip galima konservuoti pomidorus, yra tikrai nemažai, todėl šį kartą papasakosime apie laiko patikrintą būdą.

REKLAMA

Ar žinojote, kad žiemą yra  labai sveika valgyti raugintus pomidorus? Tokiuose pomidoruose yra tikrai nemažai naudingų mikroelementų ir vitaminų. Tokiuose pomidoruose yra retinolio, beta karotino, B grupės vitaminų, askorbo rūgšties. Rauginti pomidorai gali aprūpinti organizmą  geležimi, variu, natriu, jodu, cinku, magniu ir daugybe kitų naudingų mikroelementų.

REKLAMA

Paruošti marinuotus pomidorus žiemai yra labai paprasta. Šį kartą papasakosime apie laiko patikrintą receptą, kuris jums padės pasirūpinti atsargomis žiemai.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 4 kg pomidorų
  • 2 svogūnų
  • 1 aitriosios paprikos
  • 1 morkos
  • 4 lauro lapų
  • 4 valg. š. druskos
  • Saliero stiebo ir lapų
  • 1 arb. š. pipirų žirnelių

Kaip gaminti?

Kaimuose pomidorai rauginami didžiulėse medinėse statinėse. Kadangi neturime galimybės ruošti pomidorų tokiu būdu, mes juos marinuosime plastikiniame butelyje. Pirmiausia nupjaukite indo kaklelį, kad būtų lengviau sudėti pomidorus.

REKLAMA

Nulupkite ir nuplaukite svogūnus, morkas, salierus. Svogūnus supjaustykite į 4 dalis. Morkas supjaustykite griežinėliais, o saliero šaknį – kubeliais. Aitriąją papriką supjaustykite mažais, bet ne per mažais gabalėliais. Sudėkite visus šiuos ingredientus į butelį.

REKLAMA

Ištirpinkite druską 2 stiklinėse vandens ir supilkite į butelį.

REKLAMA

Sandariai sudėkite pomidorus ir įpilkite tiek vandens, kad apsemtų daržoves. Beje, šiam receptui tinka bet kokie pomidorai: ir naminiai,  ir pirktiniai.

REKLAMA

Uždarykite buteliuką marlės gabalėliu ir padėkite į tamsią vietą. Po talpykla padėkite padėklą, kad fermentacijos proceso metu ten tekėtų marinatas.

Pomidorus reikia rauginti mažiausiai 2 savaites. Pasibaigus šiam laikotarpiui, paragaukite pomidorus ir nuspręskite, ar juos dar reikia rauginti.

REKLAMA

Tokiu būdu paruoštus pomidorus galėsite patiekti ir ant šventinio stalo, todėl pasirūpinkite jų atsargomis. Pasidalinkite komentaruose, ar jums patiko šis receptas.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].