Esu tikra, kad jau esate jo ragavę.

REKLAMA

Žinau ir kelis šio deserto ruošimo receptus, bet visada grįžtu prie šito – geriausio recepto pagal mano mamą.

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA
  • 4 vnt. kiaušinių
  • 260 g cukraus pudros
  • 10 šaukštų aliejaus
  • 8 šaukštų šilto vandens
  • 260 g miltų
  • 1/2 pakelio kepimo milteliai
  • kakavos pagal skonį
  • vanilinio kremo

  • 1/2 l pieno
  • 150 g cukraus
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 1 pakelio vanilinio pudingo
  • 250 g sviesto
  • šokolado glajui
  • punčo kremo
  • 200 g sviesto
  • 150 g cukraus pudros
  • 350 ml pieno
  • 1 pakelio pudingo

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.

Išplakite kiaušinių trynius su cukraus pudra iki standžių putų, palaipsniui įpilkite aliejaus ir šilto vandens.

REKLAMA

Kiaušinių baltymus išplakite taip pat iki standžių putų.

REKLAMA

Persijokite miltus ir sumaišykite su kepimo milteliais.

Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus į kiaušinių trynių masę ir suberkite miltus, lengvai išmaišykite.

REKLAMA

Pusę šviesios tešlos supilkite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą skardą.

Į likusią tešlą suberkite kakavą ir išmaišykite.

REKLAMA

Supilkite tešlą į antrąją skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį.

Iškepusią tešlą išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.

REKLAMA

Atvėsusį biskvitą supjaustykite plonomis juostelėmis.

REKLAMA

Iš pieno, cukraus, vanilės, vanilinio pudingo išplakite tirštą kremą ir leiskite jam atvėsti.

Sviestą išsukite iki vientisos masės, palaipsniui supilkite pudingą ir išsukite iki vientisos masės.

REKLAMA

Jei pageidaujate, vietoj vanilinio kremo galite pagaminti punšo kremą.

Paruoškite jį taip pat, kaip ir vanilinį kremą.

REKLAMA

Šviesius ir tamsius biskvito gabalėlius pakaitomis pertepkite paruoštu kremu.

Taip pat galite palikti šiek tiek kremo užtepimui ant viršaus ir šonų.

REKLAMA

Palaikykite šaldytuve valandą, o po valandos apipilkite viršų ištirpintu šokoladu.

REKLAMA

Pjaustykite aštriu peiliu, pamirkytu karštame vandenyje.

Pjaustykite įstrižai, kad gautumėte gražius pjūvius.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].