Pyragas su riešutais ir kakava: nuostabaus skonio kepinys!

Ar norite išsikepti skanų naminį pyragą? Ar šiaip norisi deserto prie kavos ar arbatos? Šis receptas bus kaip tik! Jūsų dėmesiui pyragas su riešutais, razinomis ir kakava.

REKLAMA

Sudėtis

Tešlai:

1 kg miltų

600 ml šilto pieno

REKLAMA

250 g cukraus

pakelis sviesto

REKLAMA

2 pakeliai sausų mielių

6 kiaušinio tryniai

REKLAMA

200 g razinų

1 šaukštelis vanilės ekstrakto

REKLAMA

apelsino ir citrinos žievelės

0,5 šaukštelio druskos

REKLAMA

Riešutų įdarui:

6 kiaušinio baltymai

600 g smulkintų riešutų

REKLAMA

4 šaukštai kakavos

200 g cukraus pudros

REKLAMA

Gaminimas:

Paruoškite tešlą. Mieles praskieskite šiltu pienu, įdėkite 2 šaukštus cukraus. Leiskite tešlai pailsėti apie 20 minučių. Kai tešla pakils, suberkite likusį cukrų, vanilės ekstraktą, ištirpintą sviestą ir druską.

REKLAMA

Palaipsniui suberkite išsijotus miltus, sudėkite razinas ir maišykite, kol gausite vientisą, elastingą masę (apie 5 minutes). Tešlą sudėkite į didelę formą ir palikite šaldytuve per naktį arba 24 valandoms. Išimkite tešlą iš šaldytuvo 30-50 minučių prieš kepimą.

šaldytuvas

REKLAMA

Paruoškite įdarą. Išplakite kiaušinio baltymus. Sudėkite riešutus, kakavą ir cukraus pudrą. Toliau padalinkite tešlą į keturias lygias dalis. Kepimo formą gerai sutepkite aliejumi. Iškočiokite du stačiakampio formos gabalėlius ir sutepkite juos puse įdaro mišinio. Susukite kiekvieną tešlos gabalą į ritinį, tada abu juos supinkite vieną su kitu.

REKLAMA

Sujunkite pyrago galus ir sutepkite tirpintu sviestu. Tą patį padarykite su likusiais tešlos gabalėliais ir dosniai sutepkite juos įdaru. Pyragus patepkite trynių mišiniu su 2 šaukštais pieno. Palikite abu pyragus valandai pailsėti, kol masė padvigubės. Po to juos vėl sutepkite kiaušinių tryniais, pabarstykite cukrumi ir pašaukite kepti į orkaitę 40–45 minutes 170 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Pyragas su riešutais, razinomis ir kakava paruoštas. Skanaus!

Varškės keksiukai prie arbatos: paprastas, bet neprastas receptas

Varškės keksiukai yra vienas skaniausių varškė desertų. Jie puikiai tinka prie arbatos ar kavos ar bet kokio kito gėrimo. Išbandykite šį receptą!

REKLAMA

Sudėtis:

200 g varškės

2 šaukštai grietinės

REKLAMA

2 kiaušiniai

2 šaukštai sviesto

REKLAMA

1 stiklinė miltų

1 stiklinė cukraus

REKLAMA

0,5 šaukštelio sodos

žiupsnelis druskos

REKLAMA

Gaminimas:

Į varškę įmuškite 2 kiaušinius, pridėkite 2 šaukštus grietinės, 2 šaukštus išlydyto sviesto, stiklinę miltų, stiklinę cukraus, pusę šaukštelio sodos, žiupsnelį druskos. Viską išmaišykite ir sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą.

kepimo forma, keksiukai

REKLAMA

Kepkite orkaitėje 180 ° C temperatūroje apie 20 min. Ar iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku.

Ar jums patiko šie varškės keksiukai?

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].