Ketvirtadienis, 24 spalio, 2024

Naujausi

Pyragas su konservuotu tunu ir kiaušiniais: paprastas ir visų mėgstamas

Niekada nesupratau, kaip žuvies konservai gali išsilaikyti ilgus metus. Na, žinoma, jie skirti ilgalaikiam saugojimui. Mano namuose žuvies konservų atsargos baigiasi labai greitai, nes juos panaudoju įvairiuose receptuose. Pyragas su žuvimi ir virtais kiaušiniais yra vienas mano mėgstamiausių.

Šiam paprastam patiekalui dažniausiai naudoju tuną aliejuje. Kiekvienas turi girdėjęs  apie jo suderinamumą su kiaušiniais! Įdedu šiek tiek pakepinto svogūno, ir įdaras tampa tiesiog pasakiško skonio. Pyrago kepimui naudoju labai paprastą tešlą, kurią paruošiu labai greitai.

Pyrago tešlą paruošiu greičiau nei per penkias minutes. Nereikia laukti, kol tešla pakils, todėl man labai patinka šis receptas.

Tereikia paruošti įdarą, supilti tešlą ir 40 minučių palaukti, kol pyragas iškeps. Šį patiekalą labai mėgsta visi mano šeimos nariai.

Jums reikės:

  • 130 g kvietinių miltų
  • 5 kiaušinių
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 300 g grietinės
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • sezamo sėklų (pagal skonį)
  • 1 svogūno
  • 270 g žuvies konservų

Kaip gaminti?

Pradėkite nuo įdaro ruošimo. Išvirkite kiaušinius (3 vnt.)

Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Sumaišykite su smulkintais kepintais svogūnais.

Iš skardinės nupilkite aliejų (neskubėkite jo išpilti į kriauklę, pasilikite maisto produktams kepti ir jūros gėrybių salotoms pagardinti) ir į įdarą sudėkite žuvį. Palaikykite ant ugnies dar porą minučių, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Paruoškite tešlą: išplakite grietinę su kiaušiniais (2 vnt.) ir žiupsneliu druskos. Po truputį suberkite miltus ir minkykite vientisą tešlą.

Kepimo skardą ištepkite riebalais išteptu. Sudėkite pusę tešlos, dėkite įdaro sluoksnį. Galiausiai sudėkite likusią tešlą.

Viršų pabarstykite sezamo sėklomis ir pašaukite pyragą į orkaitę. Kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Kaip būdinga žuvies patiekalams, pyragas skanus ir karštas, ir šaltas. Kartais, jei turiu laiko, pirmiausiai karamelizuoju svogūnus – kepdama įdedu šiek tiek cukraus ar medaus. Taip pat galima įberti šiek tiek petražolių. Galite drąsiai eksperimentuoti! Būtinai išbandykite šį receptą.

Įdomūs video