Pagaliau sulaukėme vasaros. Daugumai mūsų šis metų laikas asocijuojasi su braškėmis, nes šiuo laikotarpiu galime kur kas dažniau ruošti braškinius desertus.

REKLAMA

Šį kartą siūlome išbandyti braškinio pyrago receptą: paruošti šį desertą yra labai paprasta, o jo skonis bus tikrai įspūdingas. Sugaišite vos 15 minučių, o tuomet beliks tik pašauti pyragą į įkaitintą orkaitę.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 200 g kvietinių miltų
  • 40 g krakmolo
  • 3 kiaušinių
  • 140 g cukraus
  • 150 g grietinės
  • 30 ml saulėgrąžų aliejaus
  • Vanilinio cukraus (pagal skonį)
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 400-500 g braškių

Kaip gaminti?

REKLAMA

Kruopščiai nuplaukite braškes. Kiekvieną uogą perpjaukite per pusę arba supjaustykite į 4 dalis.

REKLAMA

Giliame dubenyje išplakite tris kiaušinius su cukrumi. Plakite, kol masė taps balta (jos tūris turėtų padvigubėti). Tai užtruks maždaug 5 minutes.

REKLAMA

Įpilkite grietinės ir saulėgrąžų aliejaus, įberkite vanilinio cukraus.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir krakmolu. Įmaišykite į tešlą.

REKLAMA

Pusę tešlos supilkite į riebalais išteptą skardą. Ant viršaus išdėliokite pusę braškių.

REKLAMA

Užpilkite likusia tešla, ant viršaus išdėliokite likusias braškes.

REKLAMA

Kepkite pyragą 45 minutes iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

REKLAMA

Tai – tobulas desertas prie rytinės kavos ar vakarinės arbatos! Jei norite pasidaryti nedidelę šventę, gabalėlį šio pyrago patiekite su kaušeliu ledų. Pyragą taip pat galite papuošti šokoladu ir kokoso drožlėmis. Jei mėgstate braškes, tiesiog privalote išbandyti šį receptą!

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu info@zinoti.lt.