Antradienis, 22 spalio, 2024

Naujausi

Skanus ir purus braškinis pyragas: tešlą paruošite vos per 5 minutes!

Pyragas iš minkštos, lengvos tešlos tikrai nepaliks abejingų.

Tai – klasikinis pyragas su braškėmis, kurį mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji.

Paruošti šį pyragą yra labai paprasta: tešlą sumaišysite vos per 5 minutes, o tuomet beliks pašauti pyragą į orkaitę.

 Jums reikės:

  • 2 ir 1/4 stiklinės miltų (420 g)
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 stiklinės cukraus (220 g)
  • žiupsnelio druskos
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 100 ml augalinio aliejaus
  • 1 stiklinės pieno (300 ml)
  • 1 stiklinės braškių (200 g)

Kaip gaminti?

Suberkite miltus į gilų dubenį.

Suberkite kepimo miltelius.

Įberkite cukraus ir šiek tiek druskos.

Įberkite vanilinio cukraus.

Įmuškite kiaušinius.

Įpilkite aliejaus.

Sumaišykite mentele.

Palaipsniui supilkite pieną ir išmaišykite.

Braškes supjaustykite mažesniais gabalėliais.

Į tešlą suberkite braškes ir gerai išmaišykite.

Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę.

Kepkite 35-40 minučių 180°C temperatūroje.

Patikrinkite mediniu iešmeliu, ar pyragas iškepęs.

Kai pyragas atvės, išimkite jį iš kepimo formos.

Viršų pabarstykite cukraus pudra.

Štai ir viskas – galite patiekti.

Skanaus!

Įdomūs video