Pyragas iš minkštos, lengvos tešlos tikrai nepaliks abejingų.

REKLAMA

Tai – klasikinis pyragas su braškėmis, kurį mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji.

Paruošti šį pyragą yra labai paprasta: tešlą sumaišysite vos per 5 minutes, o tuomet beliks pašauti pyragą į orkaitę.

REKLAMA

 Jums reikės:

  • 2 ir 1/4 stiklinės miltų (420 g)
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 stiklinės cukraus (220 g)
  • žiupsnelio druskos
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 100 ml augalinio aliejaus
  • 1 stiklinės pieno (300 ml)
  • 1 stiklinės braškių (200 g)

REKLAMA

Kaip gaminti?

Suberkite miltus į gilų dubenį.

REKLAMA

Suberkite kepimo miltelius.

REKLAMA

Įberkite cukraus ir šiek tiek druskos.

REKLAMA

Įberkite vanilinio cukraus.

Įmuškite kiaušinius.

REKLAMA

Įpilkite aliejaus.

Sumaišykite mentele.

REKLAMA

Palaipsniui supilkite pieną ir išmaišykite.

REKLAMA

Braškes supjaustykite mažesniais gabalėliais.

REKLAMA

Į tešlą suberkite braškes ir gerai išmaišykite.

Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

REKLAMA

Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę.

REKLAMA

Kepkite 35-40 minučių 180°C temperatūroje.

REKLAMA

Patikrinkite mediniu iešmeliu, ar pyragas iškepęs.

REKLAMA

Kai pyragas atvės, išimkite jį iš kepimo formos.

Viršų pabarstykite cukraus pudra.

REKLAMA

Štai ir viskas – galite patiekti.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].