Tortas

Būna situacijų, kai nėra laiko ir noro išbandyti sudėtingus receptus. Ypač, jei nepaprastai norite saldumynų. Šis tortas yra idealus sprendimas, jei netrukus sulauksite svečių ar tiesiog nenorite gaišti laiko maisto gaminimui.

REKLAMA

Tai yra variantas, kurį šiandien jums siūlome. Tortas „Sniego pūkas“ atrodo labai įspūdingai: citrinos želė po karamelizuotų kokosų dribsnių „antklode“. Jo subtilus skonis ir lengva tekstūra patiks visiems, mėgstantiems lengvus desertus.

Tortas

REKLAMA

Jums reikės:

  • Sausainiai 100 g
  • Citrinų želė 2 vnt.
  • Varškė 500 g
  • Cukraus pudra 3 šaukštai
  • Vanilinis cukrus 10 g
  • Grietinė 250 g
  • Sviestas 35 g
  • Cukrus 35 g
  • Kokosų drožlės 70 g

Gaminimas:

Citrinų želė ištirpinkite karštame vandenyje ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Varškę išplakite, o grietinę sumaišykite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Tuomet varškę po truputį supilkite į grietinę ir viską išplakite iki vientisos sodrios masės.

REKLAMA

Į varškės ir grietinės masę įpilkite atvėsusią skystą želė, plakdami mažu greičiu.

Tortas

REKLAMA

Kepimo indą padenkite plėvele, sudėkite sausainius vienu sluoksniu, o varškės masę – ant viršaus. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite cukrų ir kokosus. Kepti maišant, kol pasidarys aukso rudos spalvos ir leiskite atvėsti.

REKLAMA

Pabarstykite varškę keptomis kokosų drožlėmis ir padėkite želė tortą į šaldytuvą per naktį.

Tortas

REKLAMA
Jei jūsų šeima nemėgsta kokoso, galite jį pakeisti smulkintais riešutais, tarkuotu šokoladu, trupiniais iš sausainių ar migdolais. Su tokiu desertu jausitės tarsi septintame danguje! Skanu, originalu, gražu, be nereikalingų rūpesčių.

Paprastas, skanus ir greitai paruošiamas tortas, kurio nereikia kepti!

Paprastas, skanus ir greitai paruošiamas tortas, kurio nereikia kepti!

Nepatikėsite, koks paprastas ir skanus šis tortas. Paruošimas neužima daug laiko, o skonis nepalieka abejingų. Būtinai paragaukite!

REKLAMA

Sudėtis

  • 500 g maskarponės
  • 400 ml grietinėlės
  • 360 g sausainių
  • 160 g kakavos
  • 160 g cukraus
  • šokolado

Gaminimas

Išplakite grietinėlę ir sudėkite maskarponę. Vėl išplakite. Perpilkite pusę masės į atskirą dubenį, įberkite kakavos, o į kitą pusę – cukraus.

Formą išklokite kepimo popieriumi, pamirkykite sausainius vandenyje ir padėkite vienas šalia kito ant formos dugno. Užtepkite pusę baltos grietinėlės ir tolygiai paskirstykite. Uždėkite dar vieną sausainių sluoksnį ir sutepkite kakaviniu kremu.

REKLAMA

Pakartokite procesą. Ant viršaus pabarstykite šokolado drožlių ir padėkite šaldytuve per naktį. Supjaustykite ir patiekite kitą dieną.

REKLAMA

Skanaus!

Varškės pyragas su vyšnių želė. Nepaprastai skanus desertas

Varškės pyragas su vyšnių želė. Nepaprastai skanus desertas

Varškės pyragas patinka daugeliui, tačiau jei jis dar ir su vyšnių želė… Šiam desertui tiesiog nėra abejingų, jis tiks tiek šventei, tiek prie rytinės kavos puodelio.

REKLAMA

Varškės pyragas

Šį desertą visi mėgsta dėl daugelio priežasčių. Pirma, paruošiamas yra paprastas ir greitas. Antra, varškės pyragas su vyšnių želė sujungia kelis skonius iš karto. Visų pirma, tai yra malonus vyšnių rūgštumas ir švelniai saldus varškės sluoksnis. Mes rekomenduojame cukrų pakeisti kondensuotu pienu, kad varškės sluoksnis būtų tvirtesnis.

REKLAMA

Varškės pyragas

Jums reikės:

  • 25 g želatinos
  • 350 ml vandens
  • 300 g varškės
  • 1 valgomasis grietinės
  • 2 šaukštai kondensuoto pieno
  • 400–500 g šviežių ar šaldytų vyšnių
  • 5 šaukštai cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai miltų
  • 1 šaukštas kakavos
  • žiupsnelis druskos
  • vanilės pagal skonį

Gaminimas:

Želatiną užpilkite 150 ml šalto vandens ir atidėkite. Želatina turėtų išsipūsti.

REKLAMA

Varškę sutrinkite. Jei jūsų varškėje yra daug skysčio, būtinai nupilkite. Į varškę įpilkite grietinės ir kondensuoto pieno. Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Į puodą suberkite vyšnias, įpildami 150-200 ml vandens. Užvirkite uogas. Tada išjunkite ir įpilkite 2 šaukštus cukraus. Išmaišykite.

Varškės pyragas

REKLAMA

Biskvitui, kiaušinius išplakite iki purių putų. Tada supilkite likusį cukrų, vanilę ir druską. Vėl išplakite. Toliau išsijokite kakavą ir gerai išmaišykite.

Supilkite tešlą į kepimo indą. Tačiau nepamirškite formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Kepkite pyragą apie 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Vyšnias gerai išmaišykite su želatina. Vyšnių sultys turėtų šiek tiek pastovėti ir tapti panašios į želė.

REKLAMA

Išimkite biskvitą iš formos ir apverskite blizgia puse žemyn. Įdėkite atgal į formą, padengtą nauju kepimo popieriumi. Jei norite, pamirkykite pyragą vyšnių sultimis ar konjaku.

Tada varškės masę supilkite ant pyrago ir švelniai išlyginkite. Įdėkite vyšnių sluoksnį ir švelniai supilkite vyšnių sultis su želatina.

REKLAMA

Varškės pyragas

REKLAMA

Leiskite pyragui šiek tiek pastovėti kambario temperatūroje. Tada padėkite į šaldytuvą, kol jis sukietės.

Varškės pyragas

Puikus varškės pyragas su vyšniomis yra paruoštas! Po 1-2 valandų galite patiekti desertą su arbata ar kava. Toks skanėstas nustebins svečius.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].