Tie, kurie bent kartą gyvenime bandė sulieknėti žino, kad  net 80% rezultato lemia tinkama mityba. Kad dieta nepakenktų sveikatai, į ją turėtų būti įtraukiami pusryčiai, pietūs, vakarienė ir sveiki užkandžiai. Pagrindinis dienos valgis yra pusryčiai. Vienas iš populiariausių pusryčių patiekalų yra kiaušinių ir avižinių dribsnių blynai. Tai tikrai nestebina: juk tokie pusryčiai yra ne tik skanūs, bet ir labai naudingi.

REKLAMA

Būtent tokį patiekalą valgiau mesdama svorį. Net ir tada, kai pasiekiau norimų rezultatų, iš savo mitybos raciono neišbraukiau avižinių dribsnių. Pasirodo, iš šio maisto produkto galima paruošti daugybę įvairių patiekalų, todėl papasakosiu, kurie avižinių dribsnių valgiai yra mano mėgstamiausi.

Avižinių dribsnių blynai  – tinkamas pasirinkimas sveikiems pusryčiams

REKLAMA

Metant svorį mityba turi būti subalansuota, todėl mitybos pagrindas turėtų būti sveikas ir sotus maistas. Būtent todėl avižiniai dribsniai laikomi vienais sveikiausių pusryčių produktų.

REKLAMA

Avižinių dribsnių nauda yra tiesiog akivaizdi:

  • Jie užtikrina ilgalaikio sotumo jausmą;
  • Suteikia energijos, kuri yra svarbi produktyviai dienos pradžiai;
  • Gerina virškinamojo trakto darbą;
  • Prisotina organizmą vitaminais ir skaidulomis.
  • Gerina odos būklę.

Avižinių dribsnių blynai dažniausiai ruošiami su pienu ir kiaušiniais, tačiau šio valgio variacijų gali būti kur kas įvairesnių. Avižinių dribsnių blynus galima įdaryti mėsa, žuvimi, sūriu, varške, daržovėmis, vaisiais ar kitais mėgstamais produktais.

REKLAMA

Avižinių dribsnių receptai kiekvieno skoniui

Klasikinis avižinių dribsnių blynas

REKLAMA

4 šaukštus avižinių dribsnių sumaišykite su 3 šaukštais pieno ir vienu kiaušiniu. Sumaišykite visus ingredientus ir įberkite druskos arba cukraus.

REKLAMA

Įkaitinkite keptuvę su nesvylančia danga. Avižinius blynus galite kepti ir įprastoje keptuvėje, tačiau ją teks patepti augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą į keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių.

REKLAMA

Įdarą galima pasirinkti savo nuožiūra, tačiau svarbu nepamiršti, kad blynai su įdaru bus kaloringesni.

Avižinių dribsnių blynas su kefyru

REKLAMA

5 šaukštus avižinių dribsnių sumaišykite su 30 ml kefyro ir 1 kiaušiniu. Į tešlą įberkite kepimo miltelių, druskos arba cukraus. Tešlą gerai išmaišykite ir apkepkite blyną iš abiejų pusių.

Avižinius blynus įdarykite varške ir uogomis. Jei labiau mėgstate sūrius pusryčius, uogas keiskite krapais, o į įdarą įberkite šiek tiek druskos.

REKLAMA

Avižinių dribsnių  blynas su pomidorų sultimis

REKLAMA

3 šaukštus avižinių dribsnių užpilkite 30 ml pomidorų sulčių. Leiskite avižiniams dribsniams išbrinkti 10 minučių. Įmuškite kiaušinį, įberkite smulkiai pjaustytų krapų ir šiek tiek druskos. Išmaišykite ir kepkite kaip įprasta.

Įdarui galite rinktis neriebų sūrį, virtą vištienos krūtinėlę ar tuną.

REKLAMA

Avižinių dribsnių blynai su šokoladu

REKLAMA

Sumalkite 5 šaukštus avižinių dribsnių. Įpilkite du šaukštus pieno, įmuškite kiaušinį, įberkite kakavos miltelių. Viską gerai išmaišykite. Kepkite iš abiejų pusių.

REKLAMA

Galite pagardinti varške su medumi, bananais, vyšniomis arba juoduoju šokoladu ir riešutais.

Avižinių dribsnių blynas su bananais

REKLAMA

Prinokusį bananą sutrinkite šakute ir įdėkite 5 šaukštus avižinių dribsnių. Įpilkite 150 g kefyro ir gerai išmaišykite.

Galite įdėti bananų ir riešutų, uogų, vaisių ir varškės.

REKLAMA

Avižinių dribsnių blynas su varške

REKLAMA

Šią avižinių dribsnių patiekalo versiją papildau kviečių sėlenomis. Sumaišykite 20 g sėlenų ir 3 šaukštais dribsnių, įdėkite 20 g varškės, įmuškite kiaušinį, įpilkite 30 ml vandens ir įberkite žiupsnelį druskos. Galite įberti mėgstamų prieskonių. Kepkite kaip įprasta.

Avižinių dribsnių blyną galite įdaryti sūriu, grybais, daržovėmis ar lengvai sūdyta žuvimi.

REKLAMA

Avižinių dribsnių blynas su obuoliais

REKLAMA

Išplakite kiaušinį, įpilkite 100 ml pieno, įdėkite 3 šaukštus avižinių dribsnių. Tešlą šiek tiek pasaldinkite ir iškepkite blyną.

REKLAMA

Obuolius nulupkite ir pakepinkite keptuvėje, įdėkite šiek tiek sviesto. Pabarstykite cinamonu , galite įdėti šiek tiek medaus.

Avižinių dribsnių blynas be kiaušinių

REKLAMA

Sumalkite 3 šaukštus avižinių dribsnių, įpilkite 80 ml pieno. Tešlą lengvai pasūdykite ir palikite 5 minutes pastovėti, kad išbrinktų. Apkepkite blyną iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

REKLAMA

Įdarą galite rinktis pagal skonį: tam tinka sūdyta žuvis, daržovės, naminė virta kiauliena, sūris, vaisiai ar uogos.

Jei sportuojate ir norite, kad rezultatas būtų geriau matomas, atkreipkite dėmesį į mitybą, skirtą kūno ryškinimui.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu info@zinoti.lt.