Šiam pyrago desertui iškepti nereiks jokios ypatingos progos. Jis toks fantastiškai minkštas ir skanus, kad galėsite jį kepti kasdien!

REKLAMA

Šiems naminiams pyrago gabaliukams pagaminti reikės vos vieno kiaušinio ir 5 minučių laiko.

Šį receptą sužinojome iš vienos močiutės ir rekomenduojame jį visiems, ir tikrai ne tik per šventes!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 200 g cukraus pudros
  • 1 kiaušinio
  • 2 šaukštų medaus
  • 1 valgomojo šaukšto aliejaus
  • 200 ml pieno
  • 300 g paprastų miltų
  • 1 pakelio kepimo miltelių

Glajui:

  • 250 g cukraus pudros
  • 50 g kakavos
  • 5-6 šaukštų pieno
  • 250 g sviesto (arba margarino)
  • 250 g kokoso drožlių

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Tešlos paruošimas:

Kiaušinius su cukraus pudra plakite iki putų.

REKLAMA

Pamažu supilkite skystus ingredientus – aliejų, medų ir pieną.

Galiausiai suberkite persijotus miltus su kepimo miltelius.

REKLAMA

Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Supilkite mišinį ant riebalais išteptos kepimo skardos arba ištepto sviestu kepimo popieriaus.

Tešlą kepkite 160°C temperatūroje apie 20 min.

REKLAMA

Kadangi kiekviena orkaitė kepa skirtingai, būtinai patikrinkite ar tešla iškepė mediniu pagaliuku.

Iškepusį ir atvėsusį pyragą supjaustykite kubeliais.

REKLAMA

Glajaus paruošimas:

REKLAMA

Cukraus pudrą, kakavos miltelius ir pieną sumaišykite, ir leiskite užvirti.

Tada į glajų įmaišykite sviesto.

REKLAMA

Dabar paruoškite du indus, į kuriuos reikės įmerkti pyrago kubelius.

REKLAMA

Į vieną įpilkite glajų, o į kitą suberkite kokoso drožles.

REKLAMA

Pirmiausia kubelius pamerkite į glajų.

Galiausiai apvoliokite juos kokoso drožlėse.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].