Kai per pirmąją pandemijos bangą ieškojau naminės duonos recepto, labai susidomėjau šiuo receptu.

REKLAMA

Juo „Facebook“ pasidalijo vokietis, kuris turi savo kepyklą. Jis norėjo padėti žmonėms, ieškantiems tiesiog tobulo duonos recepto.

Išbandžiau šį receptą, ir nuo tada šią duoną kepu kas antrą dieną.

REKLAMA

Paruošti tokią duoną yra labai paprasta, ji yra labai traški ir skani, be to, tešlos nereikia ilgai rauginti.

REKLAMA

Tiesiog leiskite tešlai pakilti, kol orkaitė įkais!

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 kg kvietinių miltų
  • 600 ml drungno vandens
  • 40 g mielių
  • 1 valg. š. druskos
  • 1 arb. š. cukraus
  • kmynų
  • 1 arb. š. maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

Pirmiausia paruoškite mieles.

REKLAMA

Į šiltą vandenį įmaišykite mieles ir cukrų.

Leiskite mielėms pakilti maždaug 15 minučių.

REKLAMA

Atskirame dubenyje sumaišykite 800 g miltų (likusius miltus sunaudosime pabarstymui), druską ir juoduosius pipirus.

REKLAMA

Į kitą atskirą dubenį supilkite drungną vandenį.

Palaipsniui įmaišykite paruoštas mieles.

REKLAMA

Palaipsniui įmaišykite sausų ingredientų mišinį.

REKLAMA

Minkykite tešlą, kol tešla prilips prie dubens.

Iš šio ingredientų kiekio iškepsime du duonos kepalus, todėl duoną padalinkite į dvi dalis.

REKLAMA

Paviršių, ant kurio kočiosite tešlą, pabarstykite miltais.

REKLAMA

Iškočiokite norimos formos duonos kepaliukus.

REKLAMA

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

REKLAMA

Padėkite paruoštus duonos kepaliukus.

Uždenkite sausu rankšluosčiu ir palikite pastovėti maždaug 15 minučių.

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.

Kai orkaitė įkais iki reikiamos temperatūros, atidenkite rankšluostį.

REKLAMA

Visą duonos paviršių aptepkite drungnu vandeniu, sumaišytu su trupučiu druskos, pabarstykite kmynais.

REKLAMA

Pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 minučių.

REKLAMA

Aš dažniausiai nupjaunu duonos viršų, tačiau tą darau tik dėl estetikos.

Kai išimsite duoną iš orkaitės, dar kartą įtrinkite druskos ir drungno vandens mišiniu.

REKLAMA

Taip plutelė kuo ilgiau išliks traški.

Ši duona yra labai skani ir greitai paruošiama.

REKLAMA

Man nebereikia taip dažnai eiti pirkti duonos, tačiau ant stalo visada galiu patiekti kvapnią, traškią ir skanią duoną.

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].