Išbandykite šių skanių ir greitai paruošiamų riestainių receptą.

REKLAMA

Tai – tikras skanėstas: kad ir kiek riestainių iškeptumėte, jų vis tiek bus per mažai.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 90 g kambario temperatūros sviesto
  • 1 valg. š. vanilinio cukraus (+ 2-3 š. granuliuoto cukraus, jei mėgstate saldžiau)
  • 230 g minkštos varškės
  • 170 g kvietinių miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos

Pabarstymui:

  • Kristalinio cukraus

Kaip gaminti?

REKLAMA
  1. Į dubenį sudėkite susmulkintą minkštą sviestą.
  2. Įberkite vanilinio cukraus ir druskos.
  3. Išplakite šakute.
  4. Sudėkite varškę ir išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Į šį mišinį suberkite dalį išsijotų miltų ir kepimo miltelius.
  6. Gerai išmaišykite.
  7. Palaipsniui suberkite likusius miltus.
  8. Minkykite minkštą tešlą.
  9. Palaipsniui suberkite likusius miltus ir pagal poreikį pakoreguokite jų kiekį.
  10. Iš tešlos iškočiokite ilgą, ploną cilindrą.
  11. Supjaustykite maždaug  tokio pat dydžio gabalėliais, iš kurių formuokite riestainius.
  12. Pabarstykite cukrumi.
  13. Išdėliokite juos vieną šalia kito ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  14. Pašaukite į įkaitintą orkaitę.
  15. Kepkite 180 °C temperatūroje maždaug 10-15 min.
  16. Šie skanūs riestainiai puikiai dera su arbata ar kava.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].