Fantastiškas plikytos tešlos pyrago receptas, kurio skonis yra toks pat, kaip pyragaičių iš parduotuvės. Šis receptas labai paprastas. Būtinai išbandykite ir praneškite mums, ar jums patiko šis puikus pyragas. Receptą radome „Youtube“ kanale.

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

  • 150 g paprastų miltų
  • 100 ml vandens
  • 100 ml pieno
  • 80 g sviesto
  • 4 vnt. kiaušinių
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos

Kremui:

  • 500 ml pieno
  • 150 g paprasto cukraus
  • 100 g kvietinių miltų
  • 2 vnt. kiaušinių
  • 170 g sviesto
  • 2 pak. vanilinio cukraus

Neprivaloma:

REKLAMA
  • Plakamos grietinėlės
  • Karamelinio glaisto

Gaminimo eiga:

Į puodą supilkite vandenį, pieną.

Sudėkite sviestą ir leiskite užvirti.

Kai sviestas ištirps ir mišinys pradės virti, suberkite miltus, sumaišytus su druska ir kepimo milteliais.

REKLAMA

Nuolat maišydami virkite apie 4 minutes (mišinys pradės atsiskirti nuo puodo sienelių ir dugno).

REKLAMA

Išimkite masę ir leiskite šiek tiek atvėsti.

Palaipsniui įmaišykite po vieną kiaušinį, po kiekvieno kruopščiai išplakdami.

REKLAMA

Paruošite tešlą, kurią padalykite per pusę.

REKLAMA

Pasiruoškite apvalią 24 cm skersmens kepimo formą.

Dugną išklokite kepimo popieriumi ir paskleiskite pusę tešlos.

REKLAMA

Gražiai ją išlyginkite (paskleiskite plonu sluoksniu) ir iškepkite.

Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

REKLAMA

Tą patį pakartokite su kita tešlos puse.

REKLAMA

Iškepusią tešlą atvėsinkite ant grotelių.

Sumaišykite cukrų, paprastus miltus ir kiaušinius su pienu.

REKLAMA

Kaitinkite iki virimo.

REKLAMA

Išvirkite tirštą košę, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.

Sviestą išsukite su vaniliniu cukrumi iki vientisos masės, tada pamažu po šaukštą įmaišykite atvėsusį kremą.

REKLAMA

Vieną iškepusį plikytos tešlos pagrindą grąžinkite į skardą, sudėkite kremą, ant viršaus uždėkite kitą pagrindą ir švelniai paspauskite.

Jei norite, ant viršaus galite uždėti sluoksnį plaktos grietinėlės.

REKLAMA

Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Prieš patiekdami apibarstykite viršų cukraus pudra.

REKLAMA

Arba galite apipilti karamelės glaistu.

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Instrukcijos vaizdo įraše:

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].