Antradienis, 22 spalio, 2024

Naujausi

Šį receptą žino nedaug žmonių: tai geriausias desertas pasaulyje!

Fantastiškas plikytos tešlos pyrago receptas, kurio skonis yra toks pat, kaip pyragaičių iš parduotuvės. Šis receptas labai paprastas. Būtinai išbandykite ir praneškite mums, ar jums patiko šis puikus pyragas. Receptą radome „Youtube“ kanale.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 150 g paprastų miltų
  • 100 ml vandens
  • 100 ml pieno
  • 80 g sviesto
  • 4 vnt. kiaušinių
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos

Kremui:

  • 500 ml pieno
  • 150 g paprasto cukraus
  • 100 g kvietinių miltų
  • 2 vnt. kiaušinių
  • 170 g sviesto
  • 2 pak. vanilinio cukraus

Neprivaloma:

  • Plakamos grietinėlės
  • Karamelinio glaisto

Gaminimo eiga:

Į puodą supilkite vandenį, pieną.

Sudėkite sviestą ir leiskite užvirti.

Kai sviestas ištirps ir mišinys pradės virti, suberkite miltus, sumaišytus su druska ir kepimo milteliais.

Nuolat maišydami virkite apie 4 minutes (mišinys pradės atsiskirti nuo puodo sienelių ir dugno).

Išimkite masę ir leiskite šiek tiek atvėsti.

Palaipsniui įmaišykite po vieną kiaušinį, po kiekvieno kruopščiai išplakdami.

Paruošite tešlą, kurią padalykite per pusę.

Pasiruoškite apvalią 24 cm skersmens kepimo formą.

Dugną išklokite kepimo popieriumi ir paskleiskite pusę tešlos.

Gražiai ją išlyginkite (paskleiskite plonu sluoksniu) ir iškepkite.

Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Tą patį pakartokite su kita tešlos puse.

Iškepusią tešlą atvėsinkite ant grotelių.

Sumaišykite cukrų, paprastus miltus ir kiaušinius su pienu.

Kaitinkite iki virimo.

Išvirkite tirštą košę, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.

Sviestą išsukite su vaniliniu cukrumi iki vientisos masės, tada pamažu po šaukštą įmaišykite atvėsusį kremą.

Vieną iškepusį plikytos tešlos pagrindą grąžinkite į skardą, sudėkite kremą, ant viršaus uždėkite kitą pagrindą ir švelniai paspauskite.

Jei norite, ant viršaus galite uždėti sluoksnį plaktos grietinėlės.

Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Prieš patiekdami apibarstykite viršų cukraus pudra.

Arba galite apipilti karamelės glaistu.

Linkime gero skonio!

Instrukcijos vaizdo įraše:

 

Įdomūs video