Pekino kopūstai yra kilę iš Kinijos. Rašytiniuose šaltiniuose jie pirmą kartą paminėti  V mūsų eros amžiuje.

REKLAMA

Iš visų kopūstų rūšių Pekino kopūstai yra sultingiausi, o tarp traškių kopūstų rūšių – patys minkščiausi. Gydytojai rekomenduoja Pekino kopūstus  įtraukti į diabetu ir širdies ligomis sergančių pacientų valgiaraštį.

Pekino kopūstai taip pat yra labai naudingi skrandžio ir žarnyno problemomis besiskundžiantiems žmonėms.

REKLAMA

Ši nuostabi daržovė, kurioje gausu naudingų medžiagų, yra viena geriausių priemonių avitaminozės profilaktikai. Pekino kopūstus ypač naudinga valgyti ankstyvą pavasarį, kuomet dažnam mūsų stinga įvairių vitaminų.

REKLAMA

Siūlome išbandyti 5 geriausius Pekino kopūstų salotų receptus. Garantuojame: tikrai išsirinksite mėgstamiausią!

Paruošti Pekino kopūstų salotas yra gana paprasta, o jų sudėtis ir kalorijų kiekis gali skirtis. Susmulkinti šiuos kopūstus galima itin greitai, todėl šie receptai tikrai patiks nuolat skubantiems žmonėms.

REKLAMA

Pekino kopūstai yra subtilaus, ne itin ryškaus skonio, todėl jie gali būti derinami su daugeliu produktų. Be to, šaldytuve jie gali būti laikomi labai ilgai, todėl bet kada galite paruošti lengvą ir maistingą užkandį.

Pekino kopūstų salotos su juodaisiais kmynais

REKLAMA

Tokios salotos puikiai tiks prie pagrindinio patiekalo. Traškūs kopūstai ir morkos puikiai dera su kietuoju sūriu, o žiupsnelis juodųjų kmynų suteikia pikantiškumo ir ypatingo skonio.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 200 g Pekino kopūsto
  • 1 morkos
  • 30 g tarkuoto sūrio
  • 3 š. alyvuogių aliejus
  • 1 arb. š. granatų padažo
  • juodųjų kmynų ir druskos (pagal skonį)

Kaip gaminti?

REKLAMA
  1. Supjaustykite kopūstą ir suberkite į salotų dubenį.
  2. Nuskustas morkas sutarkuokite smulkia tarka ir suberkite į dubenį.
  3. Suberkite tarkuotą sūrį, juoduosius kmynus, įberkite šiek tiek druskos.

4. Pagardinkite salotas alyvuogių aliejumi ir granatų padažu. Viską švelniai išmaišykite.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Pekino kopūstų ir apelsinų salotos

Tai – labai paprastos, bet gaivios ir neįprasto skonio salotos. Apelsinus geriausia rinktis saldžius. Galite sumaišyti su natūraliu jogurtu arba apšlakstyti citrinos ar apelsino sultimis.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 Pekino kopūsto
  • 2 apelsinų
  • 1 arb. š. citrinos sulčių
  • 1 arb. š. obuolių sidro acto
  • moliūgų sėklų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

  1. Pekino kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis.
  2. Apelsinus nulupkite ir išardykite į griežinėlius.
  3. Pekino kopūstą, apelsinų griežinėlius ir moliūgų sėklas suberkite į salotų dubenį.
  4. Apšlakstykite citrinos sultimis ir obuolių sidro actu. Atsargiai išmaišykite.

Pekino kopūstų salotos su kumpiu

REKLAMA

Paruoškite Pekino kopūstų salotas su kumpiu: šios salotos yra labai sočios, ryškaus skonio ir labai gardžios. Sudedamųjų dalių derinys yra tiesiog unikalus.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 Pekino kopūsto
  • 300 g kumpio
  • 100 g graikinių riešutų
  • 150 g kietojo sūrio
  • 200 g korėjietiško stiliaus morkų
  • 4 kiaušinių
  • 300 g vištienos filė
  • pusės skardinės konservuotų ananasų
  • svogūnų laiškų (pagal skonį)
  • druskos ir majonezo (pagal skonį)

Kaip gaminti?

REKLAMA
  1. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite kopūstą.
  2. Kumpį supjaustykite kubeliais. Nemėginkite jos pakeisti dešra – skonis bus visai ne toks.
  3. Riešutus sumalkite ir pakepinkite augaliniame aliejuje.
  4. Sūrį ir virtus kiaušinius sutarkuokite stambia tarka.
  5. Vištieną išvirkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  6. Ananasus supjaustykite dideliais gabalėliais. Jie turėtų būti aiškiai jaučiami salotose.
  7. Supjaustykite svogūnų laiškus.
  8. Sumaišykite visus ingredientus, įdėkite majonezo ir druskos. Vėl išmaišykite. Patiekite lėkštėje, išklotoje Pekino kopūstų lapais: taip bus gražiau.

Skanaus!

Pekino kopūstų salotos su vištiena ir skrebučiais

REKLAMA

Šios Pekino kopūstų salotos – tai vitaminų ir geros nuotaikos šaltinis. Išbandykite!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 Pekino kopūsto
  • 1 vištienos krūtinėlės
  • 1 svogūno (nebūtina)
  • 1 skardinės konservuotų kukurūzų
  • 1-2 petražolių šakelių
  • alyvuogių aliejaus arba majonezo (pagal skonį)
  • citrinos sulčių arba balzaminio acto (pagal skonį)
  • baltos duonos skrebučių (pagal skonį)
  • druskos, raudonėlio, maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

REKLAMA
  1. Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis.
  2. Atšildytą vištienos krūtinėlę lengvai išmuškite, pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Iškepkite keptuvėje arba ant grotelių.
  3. Smulkiai supjaustykite svogūną ir petražoles.
  4. Dideliame salotų dubenyje sumaišykite susmulkintus kiniškus kopūstus, konservuotus kukurūzus, petražoles ir baltos duonos skrebučius.

5. Pasūdykite ir įberkite 1–2 žiupsnelius sauso raudonėlio. Sumaišykite visus paruoštus ingredientus.

REKLAMA

6. Atvėsusią vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais kubeliais arba šiaudeliais ir suberkite į salotas.

Apšlakstykite salotas alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Vietoj citrinos sulčių į aliejų galite įlašinti kelis lašus balzaminio acto ir išmaišyti.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Pekino kopūstų salotos su agurkais

Pakanka kelių ingredientų, kad sukurtumėte skanias, paprastas ir sveikas Pekino kopūstų salotas su agurkais.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 450-500 g Pekino kopūsto
  • 250 g agurkų
  • 2-3 g druskos
  • 30 ml aliejaus
  • 1 arb. š. citrinos sulčių
  • žalumynų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

  1. Pekino kopūsto galvą išardykite į lapus, nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis.
  2. Nuplaukite agurką. Nupjaukite galus ir supjaustykite puslankiais.
  3. Daržoves sudėkite į dubenį, suberkite smulkintus žalumynus. Galite naudoti petražoles ar krapus.
  4. Įberkite druskos ir šiek tiek pamaišykite. Įpilkite aliejaus ir citrinos sulčių. Išmaišykite.

Lengvos salotos, kuriose  yra maždaug 50 kcal (100 g), puikiai tiks ir besilaikant dietos!

REKLAMA

Kaip matote, Pekino kopūstai puikiai dera su įvairiais produktais. Šis maisto produktas gali jums padėti sukurti tikrus kulinarinius šedevrus!

Pasitelkite savo fantaziją, ir tikrai galėsite sukurti naujų, dar niekada neragautų, patiekalų receptų. Dauguma ingredientų yra lengvai pakeičiami kitais, todėl nebijokite eksperimentuoti!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].