Šis nuostabaus skonio pyragas tikrai užkariaus jūsų širdis.

REKLAMA

Gaivus vasariškas desertas pamalonins jūsų skonio receptorius.

Pasigaminti šį desertą tikrai nebus labai sudėtinga, o rezultatas pranoks jūsų lūkesčius.

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA
  • 4 kiaušinių
  • 150 g granuliuoto cukraus (3/4 stiklinės)
  • žiupsnelio druskos
  • 120 g miltų (3/4 stiklinės)
  • 30 g kakavos miltelių (3 šaukštų)
  • 30 g kukurūzų krakmolo (3 šaukštų)
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Vyšnių sluoksniui:

  • 500 g vyšnių (3 stiklinių)
  • 60 g granuliuoto cukraus (4 šaukštų)

Kremui:

REKLAMA
  • 600 g maskarponės ar kito grietinėlės sūrio (2,5 stiklinės)
  • 400 g plakamos grietinėlės (2 stiklinių)
  • 100 g granuliuoto cukraus (1/2 stiklinės)

Kaip gaminti?

REKLAMA

Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius.

Įberkite žiupsnelį druskos.

REKLAMA

Pabarstykite cukrumi ir išplakite.

REKLAMA

Į atskirą dubenį suberkite miltus.

Įberkite kakavos.

REKLAMA

Suberkite krakmolą ir viską išmaišykite.

REKLAMA

Suberkite kepimo miltelius ir vėl išmaišykite.

Kakavos mišinį pamažu supilkite į kiaušinių masę.

REKLAMA

Šluotele švelniai išmaišykite.

Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą.

REKLAMA

Kepimo formą dėkite į įkaitintą orkaitę.

Kepkite apie 30 minučių 180°C temperatūroje.

REKLAMA

Į keptuvę suberkite vyšnias.

REKLAMA

Pabarstykite cukrumi.

REKLAMA

Pastatykite keptuvę ant viryklės.

Užvirinkite ir maišydami virkite 5 minutes.

REKLAMA

Išsiskyrusias vyšnių sultis perkoškite per sietelį.

REKLAMA

Iškepusią tešlą palikite atvėsti.

Išimkite atvėsusią tešlą iš kepimo formos ir nuimkite popierių.

REKLAMA

Tešlą perpjaukite horizontaliai į tris dalis.

Į gilų dubenį įdėkite grietinėlės sūrio.

REKLAMA

Supilkite grietinėlę.

REKLAMA

Įberkite cukraus.

Grietinėlę išplakite mikseriu.

REKLAMA

Kepimo formos šonus išklokite folija ir įdėkite tešlos lakštą.

REKLAMA

Tešlą apšlakstykite vyšnių sultimis.

Naudodami konditerinį maišelį patepkite kremu ir išlyginkite.

REKLAMA

Uždėkite sluoksnį vyšnių.

REKLAMA

Vėl tepkite kremą.

Dėkite tešlos lakštą.

REKLAMA

Pakartokite visą procesą.

REKLAMA

Ant viršaus užtepkite kremą.

Desertą 4 valandas palaikykite šaldytuve.

REKLAMA

Išimkite iš šaldytuvo ir papuoškite šokolado drožlėmis.

REKLAMA

Galite patiekti.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].