Pati skaniausia braškių uogienė. Būtinai pasigaminkite!
Jau vasara ir jau greit džiaugsimės šviežiomis uogomis. Braškių uogienė, kurią pristatysime, tikrai yra pati skaniausia, tad būtinai ją pasigaminkite!

Ingredientai:

REKLAMA
  • braškės – 1 kg
  • cukrus – 700 g
  • apelsinai – 2 vnt.
  • citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas
  • želatina
  • maltas imbieras.

Gaminimas:

REKLAMA

Braškes nuplaukite ir nusausinkite. Nuskinkite kotelius. Apibarstykite braškes cukrumi ir leiskite joms pastovėti 5-6 valandas, kad išbėgtų braškių sultys. Tada užvirkite vandenį su braškėmis ir jas pavirkite 5 minutes. Leiskite vėl joms pastovėti 4 valandas.

Apelsinus gerai nuplaukite, nulupkite. Jei yra, išimkite iš apelsinų kauliukus. Sudėkite apelsinus ir 1 valgomąjį šaukštą citrinos sulčių į uogienę, užvirkite ir vėl pavirkite 5 minutes. Leiskite uogienei pastovėti vėl 4 valandas. Tuomet įdėkite 100 g cukraus, sumaišyto su želatina. Jei norite, galite įdėti 1 arbatinį šaukštelį malto imbiero.

REKLAMA

Užvirus uogienei pavirkite ją dar 1 minutę ir supilkite į sterilizuotus stiklainius. Užsukite juos ir laikykite kambario temperatūroje.

braškių uogienė

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].