Jums tikrai patiks šie blyneliai, kuriuos labai paprasta paruošti. Jų pagrindą sudaro tik du ingredientai – miltai ir kefyras.
Šie blyneliai taip pat yra puikus vakarienės pagrindas ar priedas prie sriubos.
Jums reikės:
- 500 g pusiau rupių miltų
- 400 ml rūgpienio (arba kefyro)
- 1 valg. š. sodos
- Žiupsnelio druskos
- Sviesto (aptepimui)
Kaip gaminti?
Į dubenį suberkite miltus.
Sumaišykite su soda ir trupučiu druskos.
Įpilkite maždaug 350 ml rūgpienio.
Gerai išmaišykite.
Jei tešla per kieta, įpilkite dar šiek tiek rūgpienio.
Palikite 30 minučių pastovėti vėsioje vietoje (šį žingsnį galima praleisti).
Padalinkite tešlą į 8–10 dalių.
Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite maždaug 0,5 cm storio paplotėlius.
Įkaitinkite sausą keptuvę.
Blynus apkepkite iš abiejų pusių iki rausvos spalvos.
Iškeptus blynus aptepkite sviestu.
Štai ir viskas – galite patiekti.
Galite naudoti ir kaip įprastos duonos pakaitalą.
Skanaus!