Jums tikrai patiks šie blyneliai, kuriuos labai paprasta paruošti. Jų pagrindą sudaro tik du ingredientai – miltai ir kefyras.

REKLAMA

Šie blyneliai taip pat yra puikus vakarienės pagrindas ar priedas prie sriubos.

Jums reikės:

  • 500 g pusiau rupių miltų
  • 400 ml rūgpienio (arba kefyro)
  • 1 valg. š. sodos
  • Žiupsnelio druskos
  • Sviesto (aptepimui)

Kaip gaminti?

REKLAMA

Į dubenį suberkite miltus.

Sumaišykite su soda ir trupučiu druskos.

Įpilkite maždaug 350 ml rūgpienio.

REKLAMA

Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Jei tešla per kieta, įpilkite dar šiek tiek rūgpienio.

REKLAMA

Palikite 30 minučių pastovėti vėsioje vietoje (šį žingsnį galima praleisti).

REKLAMA

Padalinkite tešlą į 8–10 dalių.

REKLAMA

Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite maždaug 0,5 cm storio paplotėlius.

Įkaitinkite sausą keptuvę.

REKLAMA

Blynus apkepkite iš abiejų pusių iki rausvos spalvos.

REKLAMA

Iškeptus blynus aptepkite sviestu.

Štai ir viskas – galite patiekti.

REKLAMA

Galite naudoti ir kaip įprastos duonos pakaitalą.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].