Kokia didelė yra bulvių ir mėsos patiekalų įvairovė! Dviejų rankų pirštų neužtenka jiems išvardyti. Jie visi labai skanūs! Visai neseniai sužinojau dar vieną įdomų receptą. Mano draugė grįžo iš ilgos komandiruotės ir papasakojo apie šį puikų receptą!

REKLAMA

Idėja yra labai paprasta: mėsos įdaras įvyniojamas į bulvių tešlą, o tada cepelinai išverdami. Pagaminti tokius cepelinus yra gerokai paprasčiau nei juos ruošti pagal originalų receptą.

Tikiu, kad jums įdomu, kodėl šis lietuviškas patiekalas taip vadinamas. Pirmojo pasaulinio karo metais, 1915–1918 m., Lietuvą okupavo vokiečiai. Pro šalį dažnai skraidydavo vokiečių dirižabliai, vadinami Zeppelin. Lietuviai manė, kad orlaivio forma labai primena populiarų tradicinį patiekalą. Iš čia ir kilo pavadinimas!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 2 kiaušinių
  • 400 g maltos jautienos
  • Ryšelio krapų
  • 1 svogūno
  • 400 g kvietinių miltų
  • 0,5 arb. š. druskos
  • Saulėgrąžų aliejaus (pagal skonį)

Kaip gaminti?

REKLAMA

Nulupkite bulves ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.

Išvirtas bulves sutrinkite į tyrę, įmaišykite kiaušinius ir smulkintus krapus. Į bulvių mišinį dalimis suberkite miltus. Iš tešlos suformuokite dešrą ir supjaustykite gabalėliais.

REKLAMA

Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite saulėgrąžų aliejuje įkaitintoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos.

REKLAMA

Sudėkite faršą, išmaišykite ir kepkite, kol iškeps.

REKLAMA

Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į plokščią pyragėlį. Į centrą dėkite mėsos įdarą ir užspauskite kraštus.

REKLAMA

Cepelinus dėkite į verdantį vandenį ir virkite, kol išplauks į paviršių (kelias minutes).

Patiekite su grietine ir spirgučiais. Šie ingredientai puikiai papildys patiekalo skonį! Beje,  cepelinus galite ruošti ne tik su faršu, bet ir su kitais įdarais. Išbandykite grybus, keptus su svogūnais, arba varškę, sumaišytą su žolelėmis. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].