Šį saldų patiekalą ruošiu kiekvieną savaitgalį: mano šeimos nariams tai labai patinka.

REKLAMA

Gaivios mėlynės prideda švelnios rūgštelės, o saldintas varškės įdaras suteikia malonaus saldumo.

Nedvejokite ir išbandykite šį skanų desertą.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

Tešlai:

  • 400 g kvietinių miltų
  • 200 g sviesto
  • 120 g cukraus
  • 1/2 pakuotės kepimo miltelių
  • 2 trynių
  • 1 šaukšto pieno
  • 1 šaukšto citrinos sulčių

Įdarui:

REKLAMA
  • 750 g varškės
  • 150 g cukraus
  • 1 pakelių vanilinio cukraus
  • 2 kiaušinių

Taip pat reikės:

  • 70 g mėlynių
  • 150 g pusiau rupių miltų
  • 150 g cukraus pudros
  • 2 šaukštų minkšto sviesto

Kaip gaminti?

REKLAMA

Sumaišykite visus tešlai skirtus ingredientus.

Iš tešlai skirtų ingredientų formuokite rutulį.

REKLAMA

Iškočiokite į storesnį lakštą.

REKLAMA

Perkelkite į kepimo formą.

REKLAMA

Paruoškite įdarą.

Varškę sumaišykite su kiaušiniu.

REKLAMA

Įdėkite cukraus ir išmaišykite.

REKLAMA

Ant tešlos lakšto dėkite įdarą.

REKLAMA

Tolygiai paskirstykite mėlynes (galite naudoti šviežias, šaldytas ar konservuotas).

REKLAMA

Minkštą sviestą sumaišykite su miltais ir cukraus pudra.

Gautos masės pabarstukais formuokite dar vieną pyrago sluoksnį.

REKLAMA

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug  40-50 minučių, kol paruduos.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu info@zinoti.lt.