Paruošti šį skanėstą yra paprasčiau nei paprasta.

REKLAMA

Šį desertą ruošiu prieš kiekvienas Kalėdas: mano šeimos nariams ir svečiams jis labai patinka.

Išbandykite šį receptą ir jūs: pažadu, kad nusivilti tikrai neteks.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 300 g biskvitinių sausainių
  • 2 kiaušinių trynių
  • 100 g granuliuoto cukraus
  • Vienos citrinos sulčių (70 ml)
  • 5 g kukurūzų krakmolo
  • 500 ml pieno
  • 80 g baltojo šokolado
  • Kokoso drožlių

Kaip gaminti?

Sausainius perpjaukite pusiau.

REKLAMA

Torto formą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.

REKLAMA

Biskvitinius sausainius pamirkykite piene ir stačiai sudėkite į kepimo formą.

REKLAMA

Į puodą sudėkite kiaušinių trynius.

Pabarstykite cukrumi.

REKLAMA

Įpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite šluotele.

REKLAMA

Įberkite krakmolo ir išmaišykite.

Į mišinį supilkite pieną ir išmaišykite.

REKLAMA

Puodą perkelkite ant viryklės.

REKLAMA

Maišykite ant vidutinės ugnies, kol mišinys pradės virti.

Nukelkite nuo viryklės.

REKLAMA

Įberkite smulkinto baltojo šokolado.

Maišykite, kol šokoladas ištirps.

REKLAMA

Kremą supilkite ant kepimo formoje esančių biskvitinių sausainių.

REKLAMA

Sulyginkite mentele.

Leiskite pyragui visiškai atvėsti.

REKLAMA

Uždenkite viršų folija.

Per naktį palaikykite šaldytuve.

REKLAMA

Išėmę iš šaldytuvo nuimkite foliją.

REKLAMA

Viršų pabarstykite kokoso drožlėmis.

REKLAMA

Galiausiai desertą papuoškite citrinos griežinėliu ir mėtų lapeliais.

REKLAMA

Štai ir viskas.

Galite patiekti.

REKLAMA

Skanaus!

Video pamokėlė:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].