Puikus pyragas prie kavos – minkštas, purus ir labai skanus!

REKLAMA

Receptą jums radome „YouTube“ kanale.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 4 kiaušinių (didelių)
  • 200 g cukraus
  • 220 g miltų
  • 170 g sviesto, supjaustyto kubeliais
  • žiupsnelio druskos
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 100 ml pieno
  • vaisių pagal skonį

Naudojamos kepimo skardos dydis – 23 × 23 cm, kraštų aukštis – 4 cm.

REKLAMA

Gaminimo eiga:

Kiaušinius atskirkite į baltymus ir trynius.

REKLAMA

Atskirai, su šaukštu cukraus, išplakite kiaušinių baltymus. Plakite, kol masė taps standi.

REKLAMA

Sviestą išsukite su cukrumi (su paprastu ir su vaniliniu).

Įberkite žiupsnelį druskos (tai padidins tešlos saldumą).

REKLAMA

REKLAMA

Po vieną į mišinį taip pat įmaišykite kiaušinių trynius.

REKLAMA

Galiausiai palaipsniui suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais.

REKLAMA

Gerai išmaišykite.

Atsargiai įmaišykite kiaušinių baltymų mišinį, kad tešla išliktų purios konsistencijos.

REKLAMA

Paruoštą tešlą paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

REKLAMA

Į tešlą atsargiai įspauskite vaisių (pvz., obuolių, kriaušių, persikų ir pan.) gabalėlius.

REKLAMA

Pabarstykite cukrumi.

REKLAMA

Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

REKLAMA

Kepimo laikas – apie 50-60 minučių.

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].