„Mojito“ pyragas - prašmatnus, gaivus desertas, kurio nereikia kepti

Subtilus, šiek tiek neįprastas ir gaivus „Mojito“ pyragas pritrauks kiekvieno dėmesį. Jį gali pagaminti visi, o geriausia tai, kad jo nereikia kepti orkaitėje. Ypatingai toks desertas bus vertinamas vasarą, jis labai atgaivins.

REKLAMA

Ingredientai:

  • trapūs sausainiai – 100 g;
  • sviestas – 50 g;
  • maskarponė – 350 g;
  • sutirštintas pienas – 150 g;
  • grietinėlė (bent 30% riebumo) – 200 g;
  • 1 žalioji citrina (sulčių – 25 g, žievelės – 1 arbatinis šaukštelis);
  • mėtų lapai – 5-10 g;
  • želatina – 10 g.

Gaminimas:

Sutrinkite sausainius iki trupinių būsenos, supilkite ištirpintą sviestą ir maišykite iki vientisos masės. Paruoškite formą, kurios apytikslis skersmuo 19 cm. Formos dugną padenkite kepimo popieriumi. Supilkite į indą gautą masę ir tolygiai paskirstykite.

REKLAMA

„Mojito“ pyragas

Sumaišykite maskarponę su kondensuotu pienu ir plakite iki vientisos masės, palaipsniui į gautą mišinį pilkite grietinėlę. Maišytuve sumaišykite mėtas ir žaliųjų citrinų sultis. Viską, kartu su citrinos žievele, sudėkite į kremą ir plakite iki vientisos masės.

Galiausiai supilkite atvėsintą želatiną ir vėl viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

„Mojito“ pyragas

Gautą masę perkelkite į indą su sausainių pagrindu, gerai išlyginkite ir padėkite sustingti į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms.

REKLAMA

Tada tik lieka pyragą išimti iš indo. Prieš patiekdami, papuoškite mėtų lapeliais. Skanaus!

„Mojito“ pyragas

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].