Norite išties gardaus deserto? Tuomet privalote paragauti šio karamelinio sūrio pyrago!

REKLAMA

Pagal šį receptą pagaminti mane įkvėpė mano geros draugės pagamintas karamelinis desertas, bet aš jį patobulinau pagal save.

REKLAMA

Rezultatas tapo dar geresnis!

Jums reikės:

REKLAMA

Pagrindui:

  • 250 g karamelinių sausainių
  • 120 g sviesto

Kremui:

REKLAMA

  • 500 g minkštos varškės
  • 250 g maskarponės
  • 250 ml augalinės plakamos grietinėlės
  • 120 g cukraus pudros

Karamelei:

REKLAMA
  • 130 g cukraus
  • 70 g sviesto
  • 100 ml plakamos grietinėlės

Taip pat reikės:

  • 23 cm skersmens torto formos

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Pirmiausia paruoškite sūrio pyrago pagrindą.

REKLAMA

Karamelinius sausainius susmulkinkite trintuvu.

Sudėkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite rankomis dubenyje, kad mišinys susijungtų.

REKLAMA

Mišinį įdėkite bei įspauskite į kepimo formą ir padėkite į šaldytuvą.

Paruoškite kremą:

REKLAMA

Sumaišykite varškę su cukraus pudra ir maskarpone.

REKLAMA

Kitame dubenyje išplakite augalinės kilmės grietinėlę iki standžių putų ir šaukštu įmaišykite į kreminio sūrio masę.

Sluoksniuokite kremą ant sausainių pagrindo, atšaldykite ir paruoškite karamelę.

REKLAMA

Puode nuolat maišydami leiskite cukrui ištirpti.

Atsargiai supilkite grietinėlę ir maišykite, kol gausis vientisa karamelė.

REKLAMA

Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti, kad karamelė būtų dar šilta (skysta), bet nebe karšta.

REKLAMA

Tiesiog užpilkite ant sūrio pyrago viršaus ir atidėkite į šalį, kad atvėstų.

REKLAMA

Galiausiai galite papuošti smulkintais sausainiais ir karamele.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].