Ketvirtadienis, 31 spalio, 2024

Naujausi

Nebeperku pomidorų padažo parduotuvėje: kai atradau šį receptą, jį visada gaminu namie!

Pomidorai jau prinoko, todėl dabar yra pats tinkamiausias metas pasigaminti naminio pomidorų padažo.

Jus tikrai sužavės šio namuose ruošto pomidorų padažo skonis, spalva ir kvapas: garantuojame, kad nebenorėsite šį produktą pirkti parduotuvėje.

Jums reikės:

  • 4 raudonųjų svogūnų
  • 4 česnako skiltelių
  • 4 kg pomidorų
  • 200 ml augalinio aliejaus
  • 4 paprikų
  • 2 saldžių raudonų obuolių
  • 4 gvazdikėlių
  • 2 lauro lapų
  • 1 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 1,5 valg. š. druskos
  • 4 valg. š. rudojo cukraus
  • 150 ml vynuogių acto

Kaip gaminti?

Svogūnus supjaustykite stambiais kubeliais.

Suberkite į dubenį.

Smulkiai supjaustykite česnaką ir suberkite į dubenį.

Kruopščiai nuplaukite pomidorus.

Supjaustyti kubeliais.

Į puodą supilkite aliejų.

Sudėkite smulkintus svogūnus ir česnakus.

Sumaišykite.

Kepkite iki rusvos spalvos.

Į puodą sudėkite pomidorus.

Išmaišykite.

Uždenkite dangčiu ir užvirinkite.

Išvalykite ir susmulkinkite paprikas.

Nulupkite obuolius, išimkite šerdis.

Obuolius supjaustykite kubeliais.

Paprikas sutrinkite blenderiu.

Sudėkite obuolius ir taip pat sutrinkite.

Gautą mišinį supilkite į puodą su pomidorais.

Įdėkite gvazdikėlių.

Sudėkite lauro lapus ir išmaišykite.

Įberkite maltų juodųjų pipirų.

Įberkite druskos ir cukraus.

Galiausiai supilkite actą ir išmaišykite.

Uždenkite puodą dangčiu ir virkite 40 minučių ant silpnos ugnies.

(Jei mėgstate aštriai, galite įdėti aitriosios paprikos).

Praėjus šiam  laikui, išmaišykite ir nukelkite puodą nuo viryklės.

Mišinį sutrinkite panardinamu trintuvu.

Išplaktą mišinį perkoškite per sietelį.

Nukoštą pomidorų  masę supilkite į puodą.

Užvirinkite.

Virkite 25-30 minučių ant vidutinės ugnies.

Sterilizuokite stiklainius.

Gautą mišinį supilstykite į stiklainius.

Uždarykite dangteliais.

Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir leiskite atvėsti.

Skanaus!

 

 

Įdomūs video