Sniego baltumo švelnaus skonio mozarella rutuliukus galite paruošti vos per pusvalandį. Pažadame: ragaudami pasijusite tarsi būtumėte Italijoje!
Jums reikės:
- 5 l pieno
- Šaukšto citrinos rūgšties
Kaip gaminti?
Į puodą supilkite pieną ir kaitinkite iki 50 laipsnių (naudokite virtuvinį termometrą).
Pasiekus 50 laipsnių temperatūrą, išjunkite ugnį. Suberkite citrinos rūgštį ir nuolat maišykite apie 10 minučių.
Išimkite susidariusią sūrio masę, išminkykite tarsi tešlą.
Išrūgas kaitinkite iki 80 laipsnių, įdėkite sūrio masę.
Užsimaukite pirštines ir vėl minkykite sūrio masę.
Po kelių minučių sūris taps elastingas, jo paviršius taps lygus.
Padalinkite sūrio masę į nedidelius apvalius rutuliukus, įdėkite į šaltą vandenį.
Vaizdo įrašo medžiaga:
Tai – klasikinis mozarella sūrio receptas. Jei norite, kad sūrio skonis būtų dar ryškesnis, galite įdėti druskos ar mėgstamų prieskonių.
Skanaus!