Sniego baltumo švelnaus skonio mozarella rutuliukus galite paruošti vos per pusvalandį. Pažadame: ragaudami pasijusite tarsi būtumėte Italijoje!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 5 l pieno
  • Šaukšto citrinos rūgšties

Kaip gaminti?

REKLAMA

Į puodą supilkite pieną ir kaitinkite iki 50 laipsnių (naudokite virtuvinį termometrą).

REKLAMA

Pasiekus 50 laipsnių temperatūrą, išjunkite ugnį. Suberkite citrinos rūgštį ir nuolat maišykite apie 10 minučių.

REKLAMA

Išimkite susidariusią sūrio masę, išminkykite tarsi tešlą.

REKLAMA

Išrūgas kaitinkite  iki 80 laipsnių, įdėkite sūrio masę.

Užsimaukite pirštines ir vėl minkykite sūrio masę.

REKLAMA

Po kelių minučių sūris taps elastingas, jo paviršius taps lygus.

REKLAMA

Padalinkite sūrio masę į nedidelius apvalius rutuliukus, įdėkite į šaltą vandenį.

Vaizdo įrašo medžiaga:

REKLAMA

Tai – klasikinis mozarella sūrio receptas. Jei norite, kad sūrio skonis būtų dar ryškesnis, galite įdėti druskos ar mėgstamų prieskonių.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].