Klystate, jei manote, kad paruošti sūrio pyragą yra labai labai sudėtinga. Iš tiesų viskas yra paprasčiau nei paprasta: tiesiog vakare sumaišykite visus ingredientus, o ryte jau galėsite mėgautis nuostabaus skonio desertu!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 210 g sausainių
  • 115 g sviesto
  • 675 g varškės sūrio
  • 340 g moliūgų tyrės
  • 240 ml grietinėlės
  • 120 g cukraus
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 1 arb. š. cinamono
  • Plaktos grietinėlės, cukraus pudros arba pieniško šokolado

Kaip gaminti?

Sutrupinkite sausainius, ištirpinkite sviestą. Trupinius sumaišykite su sviestu.

REKLAMA

Gautą mišinį sudėkite į apvalią kepimo formą, tolygiai paskirstykite per visą dugną.

REKLAMA

Į gilų dubenį įdėkite varškės sūrį ir supilkite grietinėlę. Plakite iki vientisos masės.

REKLAMA

Paruoškite moliūgų tyrę:  supjaustykite moliūgą ir išvirkite. Sutrinkite iki vientisos masės.

REKLAMA

Į varškės sūrio ir grietinėlės masę  supilkite moliūgų tyrę, įberkite cinamono, cukraus ir vanilinio cukraus. Viską gerai išplakite. Supilkite ant sausainių pagrindo.

REKLAMA

Uždenkite maistine plėvele ir  6-8 valandoms padėkite į šaldytuvą.

Papuoškite šokoladu, cukraus pudros  glajumi arba plakta grietinėle.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].