Iš moliūgų galima paruošti daugybę įvairių patiekalų. Desertai – taip pat nėra išimtis, todėl šį kartą norime su jumis pasidalinti nepakartojamo skonio moliūgų pyrago receptu. Vietoj cukraus galima dėti medų, o vietoj įprastų kvietinių miltų – ryžių miltus. Šis pyragas ne tik skanus, bet taip pat ir saugantis jūsų kūno linijas!
Šį pyragą galima drąsiai valgyti pusryčiams arba juo pasimėgauti po pietų. Jei šį pyragą papuošite kremu, jį tikrai galėsite patiekti ir ant šventinio stalo!
Jums reikės:
- 300 g moliūgų tyrės
- 2 kiaušinių
- 5-6 valg. š. miltų
- 200-250 g varškės
- 5 valg. š. cukraus (galima pakeisti medumi)
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 5 valg. š. natūralaus jogurto
- cinamono, graikinių riešutų (nebūtina)
- žiupsnelio druskos
Kaip gaminti?
Giliame inde išplakite kiaušinius su varške ir jogurtu. Jogurtą galima pakeisti kefyru arba grietine. Įdėkite cukraus arba medaus. Išplakite iki vientisos masės.
Suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Galite lygiomis dalimis sumaišyti kvietinius ir kukurūzų miltus. Dar kartą išmaišykite.
Išvirkite moliūgą ir sutrinkite trintuvu.
Į tešlą supilkite moliūgų tyrę. Jei norite, taip pat galite įdėti šiek tiek cinamono ir graikinių riešutų. Viską gerai išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, supilkite tešlą ir išlyginkite. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40–45 minutes, kol iškeps. Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs.
Paruoštą moliūgų pyragą galima pabarstyti cukraus pudra arba viršų patepti maskarponės sūrio kremu ir pabarstyti cukraus pudra. Štai ir viskas: nuostabaus skonio moliūgų pyragas jau paruoštas. Skanaus!
Šis nuostabaus skonio moliūgų pyragas tikrai praskaidrins pilkas rudens dienas ir pakels nuotaiką. Šio pyrago aromatas toks viliojantis, kad nesinorės išeiti iš virtuvės. Nuoširdžiai rekomenduojame išbandyti šį receptą!