Mes neklausime, ar jūs mėgstate tokius patiekalus, nes šiuos bulvių kukulius mėgsta visi.

REKLAMA

Mes jums papasakosime, kaip paruošti bulvių kukulius, kad šis patiekalas būtų dar skanesnis.

Šiuos bulvių kukulius galite ruošti su įvairiais skirtingais priedais.

REKLAMA

Tai – tikrai puiki idėja vakarienei, kuri patiks visiems.

REKLAMA

Šie bulvių kukuliai gali būti patiekiami ir sūrūs, ir saldūs.

Dažniausiai šie bulvių kukuliai ruošiami su šonine arba apliejami padažu.

REKLAMA

Kaip paruošti minkštus bulvių kukulius?

REKLAMA

Čia kalbama ne apie miltų ir kitų ingredientų proporcijas.

Bulvių kukuliai bus dar skanesni, jei bulves išvirsite vandenyje su dideliu kiekiu pieno.

REKLAMA

Bulvių kukuliai bus kur kas minkštesni.

Bulvių kukulių su grybų padažu receptas

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

Bulvių kukuliams:

  • 1 kg bulvių
  • 3/4 stiklinės kvietinių miltų
  • 1/2 stiklinės pieno
  • 1 kiaušinio
  • 1 valg. š. bulvių miltų
  • druskos

Padažui:

REKLAMA
  • 500 g šviežių grybų
  • kelių šaukštų sultinio
  • 3 valg. š. sviesto
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. petražolių
  • 2 česnako skiltelių
  • 1/2 stiklinės plakamosios grietinėlės (30%)
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

Nulupkite bulves ir sudėkite į puodą. Supilkite pieną ir įpilkite tiek vandens, kad skystis apsemtų bulves.

REKLAMA

Virkite, kol suminkštės.

REKLAMA

Išvirtas bulves nusausinkite ir atvėsinkite.

Suberkite bulvių miltus, įmuškite kiaušinį ir pasūdykite.

REKLAMA

Suberkite kvietinius miltus ir išmaišykite tešlą.

REKLAMA

Tešlą dėkite ant miltais pabarstytos lentos.

Susukite į ritinį.

REKLAMA

Supjaustykite vienodais gabalėliais.

REKLAMA

Sudėkite kukulius į puodą su pasūdytu verdančiu vandeniu.

REKLAMA

Kai bulvių kukuliai iškils į paviršių, virkite dar 2 minutes.

Nusausintus bulvių kukulius galima patiekti su grybų padažu.

REKLAMA

Nuvalykite šviežius grybus, nuplaukite ir supjaustykite.

Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

REKLAMA

Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir 2 šaukštus sviesto, suberkite smulkintą svogūną ir pakepinkite kelias minutes.

REKLAMA

Kepimo pabaigoje suberkite išspaustą česnaką ir minutę pakepinkite.

REKLAMA

Įpilkite kelis šaukštus sultinio, užvirinkite ir dar minutę pavirkite ant stiprios ugnies, kol padažas sutirštės.

Sudėkite grybus, supilkite likusį alyvuogių aliejų ir įdėkite sviesto.

REKLAMA

Kepkite maždaug 7 minutes, retkarčiais pamaišydami.

REKLAMA

Supilkite grietinėlę ir kaitinkite kelias minutes, kol mišinys sutirštės.

Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir galiausiai įberkite kapotų petražolių.

REKLAMA

Lėkštėje esančius kukulius užpilkite grybų padažu ir patiekite.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].