Šie pikantiški sūrio ir grietinės pyragaičiai tikrai nukonkuruos viską, ką kada nors kepėte!
Šiuos užkandžius galite drąsiai patiekti net ir iškilmingos šventės metu.
Jei mėgstate sūrius kepinius, tiesiog privalote išbandyti šį receptą.
Jums reikės:
Tešlai:
- 600 g kvietinių miltų
- 250 g sviesto
- 100 ml drungno pieno
- 1 pakuotės sausų mielių
- 175 g grietinės
- 1 valg. š. aliejaus
- 2 kiaušinių trynių
- druskos (pagal skonį)
- 200 g tarkuoto sūrio
Viršui:
- 3 valg. š. grietinės
- 1 arb. š. maltų raudonųjų pipirų
Pabarstymui:
- maltų kmynų
- 100 g kietojo tarkuoto sūrio
Kaip gaminti?
Miltus sumaišykite su džiovintomis mielėmis ir įtarkuokite sustingusį sviestą.
Supilkite drungną pieną, sudėkite grietinę ir kiaušinių trynius, sumaišytus su druska ir aliejumi.
Viską sumaišykite, uždenkite ir palikite valandą pastovėti.
Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite tešlą maždaug 1 cm storio sluoksniu.
Pabarstykite tarkuotu sūriu ir sandariai susukite.
Iškočiokite į ilgą, maždaug 1,5–2 cm storio stačiakampį ir supjaustykite maždaug 4 x 4 cm kubeliais.
Jei norite, formelėmis galite išpjauti kitokią ruošinių formą.
3 valg. š. grietinės sumaišykite su raudonaisiais pipirais ir užtepkite ant kiekvieno kubelio.
Pabarstykite kmynais ir tarkuotu sūriu.
Kepkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos iki maždaug 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kepimo laikas yra 15-20 minučių.
Dėkite kubelius šiek tiek toliau vienas nuo kito, nes kepdami jie išsiplės.
Palikite atvėsti ir patiekite.
Skanaus!