Ketvirtadienis, 24 spalio, 2024

Naujausi

Minkšti jogurtiniai raguoliai, kuriuos paruošite vos per 20 minučių!

Jums tikrai patiks šie skanūs namuose kepti raguoliai, kuriuos paruošite vos per 20 minučių.

Būtinai išbandykite ir pasidalinkite komentaruose, ar jums patiko šis receptas.

Jums reikės:

  • 10 g džiovintų mielių
  • 1 valg. š. granuliuoto cukraus
  • 1 stiklinės (100 ml) šilto pieno
  • 1 stiklinės (100 ml) šilto vandens
  • 1 stiklinės (100 ml) aliejaus
  • 3 valg. š. natūralaus jogurto
  • 1 kiaušinio
  • 500 g kvietinių miltų (dėkite miltų pagal poreikį + miltų paviršiui pabarstyti)
  • 1 valg. š. druskos

Kaip gaminti?

Į didelį dubenį suberkite mieles, įberkite šaukštą cukraus, supilkite šiltą pieną ir vandenį.

Gerai išmaišykite šluotele.

Leiskite mielėms suaktyvėti keletą minučių.

Supilkite aliejų, įdėkite jogurto ir įmuškite kiaušinį.

Vėl gerai išmaišykite.

Pabarstykite miltais ir druska ir užminkykite vientisą tešlą – tai užtruks apie 5 minutes.

Leiskite pakilti maždaug 90 minučių.

Stalviršį patepkite aliejumi.

Ant paviršiaus dėkite raugintą tešlą ir suformuokite 10-12 vienodų rutuliukų.

Kiekvieną rutulį susukite į ovalą.

Ant miltais pabarstytos lentos susukite į vyniotinį.

Galima šiek tiek sulenkti ritinius, kad susidarytų graži raguolio forma.

Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Leiskite pakilti apie 30 minučių po medvilniniu rankšluosčiu.

Nuplaukite šaltu vandeniu.

Kepkite maždaug 20 minučių 220 °C temperatūroje.

Iškepusius raguolius aptepkite sviestu ir patiekite.

Skanaus!

Įdomūs video