Jums tikrai patiks šie skanūs namuose kepti raguoliai, kuriuos paruošite vos per 20 minučių.

REKLAMA

Būtinai išbandykite ir pasidalinkite komentaruose, ar jums patiko šis receptas.

Jums reikės:

  • 10 g džiovintų mielių
  • 1 valg. š. granuliuoto cukraus
  • 1 stiklinės (100 ml) šilto pieno
  • 1 stiklinės (100 ml) šilto vandens
  • 1 stiklinės (100 ml) aliejaus
  • 3 valg. š. natūralaus jogurto
  • 1 kiaušinio
  • 500 g kvietinių miltų (dėkite miltų pagal poreikį + miltų paviršiui pabarstyti)
  • 1 valg. š. druskos

Kaip gaminti?

REKLAMA

Į didelį dubenį suberkite mieles, įberkite šaukštą cukraus, supilkite šiltą pieną ir vandenį.

Gerai išmaišykite šluotele.

Leiskite mielėms suaktyvėti keletą minučių.

Supilkite aliejų, įdėkite jogurto ir įmuškite kiaušinį.

REKLAMA

Vėl gerai išmaišykite.

Pabarstykite miltais ir druska ir užminkykite vientisą tešlą – tai užtruks apie 5 minutes.

REKLAMA

Leiskite pakilti maždaug 90 minučių.

REKLAMA

Stalviršį patepkite aliejumi.

REKLAMA

Ant paviršiaus dėkite raugintą tešlą ir suformuokite 10-12 vienodų rutuliukų.

REKLAMA

Kiekvieną rutulį susukite į ovalą.

Ant miltais pabarstytos lentos susukite į vyniotinį.

REKLAMA

Galima šiek tiek sulenkti ritinius, kad susidarytų graži raguolio forma.

REKLAMA

Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Leiskite pakilti apie 30 minučių po medvilniniu rankšluosčiu.

REKLAMA

Nuplaukite šaltu vandeniu.

REKLAMA

Kepkite maždaug 20 minučių 220 °C temperatūroje.

Iškepusius raguolius aptepkite sviestu ir patiekite.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].