Tai – laiko patikrintas receptas, kurį tikrai verta išbandyti.

REKLAMA

Šiuos blynus mėgsta visa mūsų šeima.

Tereikia laikytis žemiau pateiktų instrukcijų, ir tai leis paruošti tiesiog nuostabaus

skonio blynus.

Šiuos blynus galima valgyti ir su saldžiu įdaru: pavyzdžiui, su namine uogiene ar aguonų įdaru.

REKLAMA

Jums reikės (12-14 blynų):

  • 700 g bulvių (maždaug didelių 5 bulvių)
  • 210 g kvietinių miltų
  • 1,5 arb. š. druskos

Kaip gaminti?

Bulves išvirkite su lupenomis.

REKLAMA

Palaukite, kol atvės.

Geriausia palikti per naktį, kad iš bulvių išgaruotų kuo daugiau vandens.

REKLAMA

Nulupkite ir sutarkuokite smulkia trintuve.

REKLAMA

Stalviršį pabarstykite miltais.

Suberkite tarkuotas bulves ir druską.

REKLAMA

Išminkykite tešlą.

Jei tešla per lipni, įberkite šiek tiek miltų.

REKLAMA

Vis dėlto, vertėtų būti atsargiems: jei miltų bus per daug, blynai gali būti per kieti.

REKLAMA

Iš tešlos suformuokite vyniotinį.

REKLAMA

Supjaustykite gabalėliais ir iškočiokite didesnius blynus.

Kepkite sausoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol ant blynų atsiras rudų dėmių.

REKLAMA

Iškeptus blynus aptepkite riebalais arba lydytu sviestu.

REKLAMA

Taip pat galite įdaryti šiuos blynus mėgstamu įdaru.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].