Mielinė tešla brandinta šaldytuve. Išbandykite ją visiems kepiniams!

Tinkama mielinė tešla nėra lengva užduotis. Pirmiausia, jūs neturite prarasti ingredientų proporcijų. Antra, palaukite, kol ruošinys padidės. O kas, jei nenorite rizikuoti? Radome jums tikrai universalų receptą. Greitai atidarykite maisto gaminimo knygas: šiandien išmoksite gaminti mielinę tešlą brandintą šaldytuve.

REKLAMA

Mūsų tešlai nereikia laukti, kol tešla pradės putoti. Jums tiesiog reikia sumaišyti visus ingredientus kartu ir išminkyti minkštą tešlą. Tada įdėkite ją į įprastą maišą ir padėkite į šaldytuvą. Kas būtų pamanęs, kad net šaltoje vietoje universali mielių tešla gali tiek išaugti! Toliau su šia tešla galite kepti bet kokius norimus kepinius.

Mielinė tešla

REKLAMA

Jums reikės:

  • Pieno 350 ml
  • Kiaušinių 2 vnt
  • Cukraus 2 šaukštai
  • Druskos 1 žiupsnelis
  • Mielės 50 g
  • Margarino 100 g
  • Kvietinių miltų 700–750 g

Gaminimas:

Šiltame piene ištirpinkite šviežias mieles. Ištirpinkite margariną ir supilkite į pieną. Taip pat įpilkite cukraus, druskos ir kiaušinių.

REKLAMA

Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės. Suberkite miltus porcijomis, nuolat maišydami tešlą.

Mielinė tešla

REKLAMA

Minkykite tešlą. Tada sudėkite į plastikinį maišelį ir padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms.

REKLAMA
Po 2 valandų galite kepti absoliučiai bet kokį patiekalą. Pavyzdžiui bandeles. Ši mielinė tešla gali būti šaldytuve iki 7 dienų. Jei iš anksto pagaminsite įdarą, tai sutaupys daug laiko.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].