Tai puiki greitos vakarienės idėja – sultinga ir švelni vištienos filė su skaniu glajumi. Mėsa skani ir nepaprastai aromatinga!

REKLAMA

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos filė – 4 vienetai
  • Druska – pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį
  • Sviestas – 60 g
  • Česnakas – 4-5 skiltelės
  • Sojų padažas – 1 valgomasis šaukštas
  • Balzaminis actas – 1,5 valgomojo šaukšto
  • Medus – 90 g

Papuošimui:

REKLAMA
  • Žali svogūnų laiškai
  • Sezamas

Gaminimo eiga:

Vienoje krūtinėlės pusėje padarykite įpjovas.

REKLAMA

Druska ir pipirais pabarstykite abi puses.

Vištieną iš abiejų pusių apvoliokite miltuose. Susmulkinkite česnaką.

REKLAMA

Keptuvėje ištirpinkite 40 g sviesto ir sudėkite vištienos gabalėlius. Vištieną kepkite ant vidutinio karštumo ugnies iš abiejų pusių, kol ji taps auksinės spalvos (po pora minučių iš kiekvienos pusės).

Tada į vidurį įdėkite 20 g sviesto, ištirpinkite jį, sudėkite smulkintą česnaką, išmaišykite ir supilkite 1 valgomąjį šaukštą sojų padažo, 1,5 valgomojo šaukšto balzaminio acto ir 90 g medaus.

REKLAMA

Sumaišykite marinatą ir sudėkite vištieną taip, kad ji keptuvėje būtų nesuspausta.

REKLAMA

Kepkite vištieną dar minutę, tada apverskite ir dar minutę apkepkite iš kitos pusės. Glazūruota vištienos filė paruošta! Sudėkite mėsą į lėkštę ir silikoniniu šepetėliu aptepkite vištieną marinatu iš keptuvės.

REKLAMA

Viršų pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir skrudintomis sezamo sėklomis.

Gero apetito!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].