Ingredientai
- vištienos ketvirčiai – 0,5 kg,
- vištienos filė – 0,5 kg,
- kepenėlės – 0,7 kg,
- kiaušiniai – 3 vnt.,
- česnakas – 2 skiltelės,
- žalumynai,
- augalinis aliejus,
- druska, pipirai – pagal skonį.
Gaminimo eiga
- Vandenį užvirinkite ir kepenėles virkite 5 minutes. Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais.
- Nuo ketvirčių nuimkite odą ir išpjaukite kaulus, tada sumalkite mėsmale.
-
Smulkiai supjaustykite žalią svogūną ir pakepinkite, kol išgaruos drėgmės perteklius. Suberkite susmulkintą česnaką, nukelkite nuo ugnies ir suberkite susmulkintas žoleles, viską išmaišykite. Vištienos kepenėles supjaustykite kubeliais.
- Sumaišykite vištienos kepenėles, vištienos filė, žalumynus, įmuškite vištų kiaušinius, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
- Gautą masę paskirstykite į kepimo formą ir kepkite 180°C temperatūroje apie valandą.
- Gatavą užkandį visiškai atvėsinkite, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
Skanaus!