Labai skanūs turkiški balandėliai pomidorų padaže

Anksčiau balandėliai ant mūsų stalo buvo retenybė. Tačiau po atostogų Turkijoje viskas pasikeitė. Ten sutikome mielą šeimą, kuri pakvietė mus pavakarieniauti. Tarp daugelio tradicinių skanėstų mano vyras labiausiai įvertino turkiškus balandėlius. Jie nuo mums įprastų skyrėsi ne tik forma, kuri labiau panaši į mėsos kukulius, bet ir įdaru.

REKLAMA

Kartu su ryžiais, į faršą jie prideda bulguro kruopų. Tai daro patiekalą aromatingesniu. Vyrui taip patiko, kad paprašiau recepto, o grįžus namo iškart puoliau gaminti. Į degustaciją susirinko visi draugai, ir mes vieningai nusprendėme, kad tokie balandėliai yra daug skanesni.

balandėliai

Jums reikės:

  • Kopūstų 1,3 vnt.
  • Maltos jautienos 400 g
  • Ryžių 200 g
  • Bulguro 100 g
  • Pomidorų pastos 4 šaukštų
  • Svogūno 70 g
  • Česnako 4 skiltelių
  • Sviesto 20 g
  • Petražolių 30 g
  • Cukraus 1 šaukštelio
  • Vandens 450 ml
  • Juodųjų pipirų (maltų) 1,5 šaukštelio
  • Aitriosios paprikos miltelių 0,5 šaukštelio
  • Druskos 2 šaukštelių
  • Saulėgrąžų aliejaus 2 šaukštų

Gaminimas:

Išpjaukite kopūsto stiebą ir 15 minučių kaitinkite kopūstą mikrobangų krosnelėje. Tada išardykite jį į atskirus lapus. Arba galite kopūstus suminkštinti verdančiame vandenyje, kaip paprastai daroma ruošiant balandėlius.

REKLAMA

Padažui į dubenį su vandeniu įpilkite 2 šaukštus pomidorų pastos, 1 šaukštelį druskos, 1 šaukštelį juodųjų pipirų ir cukraus. Viską gerai išmaišykite.

balandėliai

Į faršą įspauskite česnaką, įpilkite likusios pomidorų pastos, nuplautas kruopas, juoduosius pipirus ir paprikos, 1 šaukštelį druskos, smulkintų petražolių ir kubeliais pjaustytą svogūną. Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir kruopščiai viską sumaišykite.

REKLAMA

Suformuokite faršą į mažus mėsos kukulius ir suvyniokite juos į kopūstų lapus.

balandėliai

REKLAMA

Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, ten sudėkite balandėlius ir užpylę padažą kaitinkite, kol viskas užvirs. Tada uždenkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 60 minučių.

REKLAMA

Kai balandėliai jau paruošti, patiekite juos su šviežia grietine. Išbandykite šį nuostabų receptą ir palepinkite artimuosius.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].