Labai skanus sovietinis receptas: mėsos kukuliai pomidorų padaže

Neseniai namuose norėjau pagaminti ką nors paprasto. Mėsos kukuliai su ryžiais, kuriuos mama dažnai kepdavo savaitgaliais, pasirodė puikus variantas.

REKLAMA

Receptas daugeliui primins vaikystę. Pagrindui buvo naudojama malta jautiena. Geresniam faršo sutvirtinimui naudojami ryžiai.

REKLAMA

Ir pagrindinis dalykas yra padažas. Jam būdavo atskirai troškinami svogūnai su morkomis ir pomidorų pasta, o kitame inde sumaišomi kepti miltai su sultiniu ir grietine. Tada viskas sumaišoma su mėsos kukuliais ir kepama orkaitėje. Aromatas ir skonis yra nenusakomas. Būtinai išbandykite!

Jums reikės:

  • Maltos jautienos 600 g
  • Ryžių 100 g
  • Svogūnų 2 vnt.
  • Kiaušinio 1 vnt.
  • Sviesto 20 g
  • Mėsos sultinio 700 ml
  • Kvietinių miltų 1 valgomojo šaukšto
  • Morkos 1 vnt.
  • Pomidorų pastos 3 šaukštų
  • Grietinės 4 šaukštų
  • Cukraus 1 šaukštelio
  • Česnako 3 skiltelių
  • Lauro lapų 1 vnt.
  • Juodųjų pipirų (žirneliais) 5 vnt.
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį

Gaminimas:

Kepkite 1 svogūną, kol suminkštės, pridėjus sviesto, atvėsinkite. Virkite ryžius pasūdytame vandenyje, kol jie taps beveik išvirę, atvėsinkite. Paruoštus ingredientus sumaišykite su malta mėsa, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį, kruopščiai sumaišykite. Uždenkite dubenį plėvele ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

REKLAMA

kukuliai

Laikas gaminti padažą. 1 valgomąjį šaukštą miltų kepkite sausoje keptuvėje iki šviesiai auksinės rudos spalvos. Atvėsinkite. Miltus sumaišykite su 100 ml šalto sultinio ir grietine.

REKLAMA

Pakepinkite tarkuotas morkas ir smulkintą antrą svogūną su šiek tiek augalinio aliejaus. Įpilkite pomidorų pastos, supilkite likusį sultinį, išmaišykite. Troškinkite ant silpnos ugnies, uždengę 10 minučių. Supilkite grietinės mišinį, suberkite cukrų ir smulkintą česnaką. Padažą užvirkite ir pagal skonį pagardinkite druska.

REKLAMA

Atvėsusį faršą padalinkite į 15–17 dalių. Suformuokite apvalius mėsos kukulius, apvoliokite miltuose ir apkepkite.

Įdėkite mėsos kukulius į ugniai atsparų indą, užpilkite padažu. Suberkite lauro lapus, pipirų grūdelius. Formą įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, 15 minučių.

REKLAMA

kukuliai

Daugelis žmonių mieliau troškina mėsos kukulius su ryžiais pomidorų padaže ant viryklės puode. Tai tikrai supaprastina užduotį. Tačiau, jei norite, kad kukuliai būtų autentiško skonio, nepatingėkite naudoti orkaitę. Gero apetito!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].