Mėgstate garstyčias? Pabandykite jas pasigaminti patys

Sovietiniais laikais net skanių garstyčių kartais nebuvo galima nusipirkti, tad daugelis žmonių jas gamindavo patys. Jei mėgstate garstyčias, siūlome išbandyti puikų receptą!

REKLAMA

Ingredientai:

  • garstyčių milteliai – 3 šaukštai
  • agurkų, pomidorų arba paprikų marinatas – pusė stiklinės
  • augalinis aliejus – 1 arbatinis šaukštelis.

REKLAMA

Gaminimas:

Rinkdamiesi skirtingus marinatus, gausite skirtingų skonio padažą, todėl eksperimentuokite ir sumaišykite garstyčių miltelius su skirtingais marinatais – taip išsirinksite, kuris skonis jums labiausiai patinka.

REKLAMA

Garstyčių miltelius supilkite į marinatą ir užpilkite augaliniu aliejumi. Šią masę sumaišykite šakute ar nedideliu plakikliu. Plakti stipriai nereikia, padažas gerai maišosi.

garstyčias

REKLAMA

Patarimas: pažiūrėkite į padažo tirštumą ir, jei jis per tirštas, įberkite šiek daugiau miltelių ir įpilkite aliejaus.

Daugelis pirmiausia padeda stiklainį su padažu į šiltą vietą, o vėliau perkelia į šaldytuvą. Palaikę garstyčias porą valandų šaldytuve, galite jas patiekti. Žinoma, jei padažas šaldytuve stovės visą dieną, jis taps aštresnis, tačiau paragauti šių naminių garstyčių galite ir po 1-2 valandų.

REKLAMA

Padažo aštrumas priklauso ir nuo garstyčių miltelių kokybės, todėl pirkdami pažiūrėkite į jų gaminimo datą.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].