Medaus pyragas su grietine

Medaus tortas su grietine yra labai skanus desertas. Vieną kartą pasigaminę, norėsite jį kepti kiekvieną savaitgalį. Smagaus gaminimo!

REKLAMA

Ingredientai:

REKLAMA

Tešlai:

  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Cukrus – 1 puodelis
  • Medus – 1 valgomasis šaukštas
  • Soda – 1 arbatinis šaukštelis
  • Miltai – 2 puodeliai.

Kremui:

REKLAMA
  • Grietinė – 500 g
  • Kiaušinių tryniai – 2 vnt.
  • Cukrus – 1 puodelis
  • Sviestas – 150 g.

Papuošimui:

  • Graikiniai riešutai – pagal skonį.
  • Sausainių trupiniai.

Medaus pyragas

REKLAMA

Gaminimas:

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės. Įdėkite medaus, tada sudėkite išsijotus miltus, sumaišytus su soda. Maišykite, kol gausite tirštą tešlą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite 4-5 plonus lakštus maždaug 15 minučių.

REKLAMA

Kremui minkštą sviestą išplakite su cukrumi ir kiaušinio tryniais, tada sudėkite grietinę ir vėl išplakite. Kai atvės lakštai, juos pertepkite kremu. Galiausiai ištepkite ir torto šonus. Graikinius riešutus sumalkite elektriniu smulkintuvu ir apibarstykite tortą kartu su sausainių trupiniais. Leiskite tortui išmirkti. Skanaus.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu info@zinoti.lt.