Tai – puikus būdas išsaugoti paprikas žiemai, kad jos išliktų šviežios ir skanios.
Paprikų marinavimas yra labai paprastas ir efektyvus būdas pasirūpinti šių daržovių atsargomis.
Jums reikės:
- 4 kg paprikų
- 1 valg. š. druskos kiekvienam 3 l talpos stiklainiui
- 2 arb. š. 7% acto kiekvienam stiklainiui
Kaip gaminti?
Pašalinkite paprikų stiebus ir sėklas.
Gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Sudėkite į didelį indą.
Užpilkite verdančiu vandeniu.
Palikite 7-10 minučių pastovėti.
Nupilkite vandenį.
Paimkite dvi paprikas ir sudėkite vieną į kitą.
Taip paruoštas paprikas sudėkite į sterilizuotus trijų litrų stiklainius.
Į kiekvieną stiklainį įdėkite druskos ir įpilkite acto.
Užpilkite verdančiu vandeniu.
Užsukite dangtelius.
Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite antklode.
Leiskite atvėsti.
Laikykite sausoje vietoje.
Štai ir viskas!
Marinuotos paprikos su kopūstais
Tai – tikrai jūsų dėmesio vertas receptas.
Jums reikės:
- 2 kg paprikų
- 1 kg baltojo kopūsto
- 3 svogūnų
- 300 g morkų
- 4-5 česnako skiltelių
- 1 aitriosios paprikos
- 5-6 juodųjų pipirų žirnelių kiekvienam stiklainiui
- 20-25 g petražolių
Marinatui:
- 2 l vandens
- 2 šaukštų druskos
- 180 ml acto
- 100 ml aliejaus
- 200 g cukraus
Kaip gaminti?
Išvalykite ir nuplaukite daržoves.
Kopūstą ir morkas supjaustykite plonais griežinėliais (arba sutarkuokite), svogūną plonai supjaustykite, petražoles susmulkinkite, aitriąją papriką supjaustykite gabalėliais, česnaką supjaustykite griežinėliais.
Sumaišykite kopūstą su morkomis, svogūnais ir petražolėmis.
Pašalinkite paprikų stiebus ir sėklas.
Sterilizuokite stiklainius 10-12 minučių 150 °C orkaitėje.
Į stiklainių dugną įberkite juodųjų pipirų ir įdėkite paprikų.
Stiklainius iki pusės užpildykite paprikomis, įdėkite česnako skiltelę, aitriosios paprikos griežinėlį ir užpildykite kopūstų mišiniu.
Paruoškite marinatą.
Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir cukraus.
Išmaišykite ir virkite 2-3 minutes.
Įpilkite aliejaus ir acto. Virkite dar 1 minutę.
Verdantį marinatą supilkite į stiklainius iki kraštelių, uždenkite dangteliais jų neužsukę ir palikite 10 minučių pastovėti.
Sudėkite stiklainius į didelį puodą, iki pusės užpilkite šiltu vandeniu ir sterilizuokite 30 minučių (2 l stiklainių arba 1 l stiklainių sterilizavimui pakanka 20 minučių).
Stiklainius sandariai uždarykite, apverskite aukštyn kojomis, uždenkite šilta antklode ir leiskite visiškai atvėsti.
Taip marinuotos paprikos išsilaikys net kambario temperatūroje.
Skanaus!