Cukinijų paruošimo būdų yra labai daug, tačiau šį kartą norime su jumis pasidalinti tiesiog tobulo vasariško patiekalo receptu, kurio skonis nepaliks abejingų.

REKLAMA

Gaminti šį patiekalą yra vienas malonumas!

Jums reikės:

  • 2 cukinijų
  • 1 svogūno
  • 2 valg. l. saulėgrąžų aliejus
  • 0,5 šaukštelio medaus ar cukraus
  • 1 šaukštelio druskos
  • 2 česnako skiltelių
  • 1,5 valg. š. obuolių sidro acto
  • 1 šaukštelio Dižono garstyčių
  • krapų ar petražolių (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Pradėkime nuo cukinijų paruošimo. Daržoves kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite maždaug 3–5 mm storio žiedais. Stenkitės, kad žiedai būtų panašaus storio, nes priešingu atveju skirsis marinuotų cukinijos gabalėlių skonis.

REKLAMA

Sudėkite į plastikinį maišelį.

Susmulkinkite krapus arba petražoles (galite naudoti abiejų rūšių žalumynus) ir smulkiai supjaustykite nuluptą česnaką. Nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Sudėkite visus ingredientus į maišelį su cukinijomis.

REKLAMA

Į maišelį įberkite druskos, įdėkite medaus arba cukraus, garstyčių ir mėgstamų prieskonių. Čia nėra jokių apribojimų, tačiau su cukinijomis puikiai dera malti juodieji pipirai ar rūkytos paprikos milteliai.

REKLAMA

Taigi, atėjo pats svarbiausias momentas. Į maišelį supilkite saulėgrąžų aliejų ir actą. Maišelį sandariai uždarykite ir gerai suplakite. Visi ingredientai turi susimaišyti.

Palikite 30 minučių pastovėti (geriausia cukinijas laikyti šaldytuve). Tokiu būdu galite marinuoti ne tik žiedais pjaustytas cukinijas: taip pat jas galite supjaustyti plonomis juostelėmis (tą galite padaryti korėjietišku morkų peiliu).

REKLAMA

PATARIMAS

REKLAMA

Jei po ranka neturite acto, galite jį pakeisti citrinos sultimis. Tokiam cukinijų kiekiui pakaks 2 valg. š. citrinos sulčių. Be to, visada galite eksperimentuoti su marinatu. Pavyzdžiui, pridėkite mėgstamų šviežių žolelių (kalendros, baziliko), aromatinių itališkų žolelių ar aitrių pipirų mišinio.

REKLAMA

Kaip matote, aštrios cukinijos paruošiamos tikrai labai greitai. Sudedamųjų dalių paruošimas užtruks ne ilgiau kaip 10 minučių. Išbandykite šį receptą, ir netrukus įsitikinsite, kad geresnio vasariško patiekalo paprasčiausiai nėra.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].